UNIS Flyers speelt zaterdagavond zijn laatste wedstrijd in de reguliere bekercompetitie. Tilburg Trappers Toekomstteam is de tegenstander voor het team van UNIS Flyers, face-off: 20.00 uur. Zondag mag UNIS Flyers 4,5 uur in de bus voor een uitwedstrijd tegen het Duitse team Neuwied voor de Inter Region Cup. Puckdrop is zondag om 19.00 uur.

Plezier met elkaar

Hoofdcoach Mike Nason is tevreden over de prestaties van zijn ploeg tot dusver in deze competitie. UNIS Flyers is nog steeds ongeslagen. Volgens Nason ligt de kracht van zijn ploeg in het collectief. ,,We zijn een team,” zegt Nason. ,,We spelen goed samen en we hebben structuur in onze ploeg. Dat is heel belangrijk. Daarnaast vind ik dat onze werkethiek heel goed is. De jongens geven niet zomaar op als het even niet loopt. Plus ik vind dat ze plezier met elkaar hebben. Dat laatste kun je niet coachen,” lacht Nason.

Winst in tweeluik

Afgelopen weekend won UNIS Flyers het tweeluik met Devils Nijmegen. Vrijdag won UNIS Flyers met 5-2, een dag later in Thialf zegevierde het team van Nason met 3-2 na overtime. ,,In de eerste wedstrijd begonnen we erg sterk. We waren beter en kwamen goed op 3-0 voorsprong. Het eerste schot op doel van Nijmegen was pas na 11 minuten. In de tweede periode kwam Devils terug tot 3-2, maar daarna reageerde het team goed en pakte het solide ijshockey op. Daarna liepen we nog uit naar een prima score.” De tweede ontmoeting met Devils, een dag later in Thialf, ging iets moeizamer. ,,Het tempo lag lager omdat beide teams toch iets vermoeid waren. Maar ik vond de werklust goed. Qua score hadden we eerder afstand moeten nemen. Ik vond ons een degelijke wedstrijd spelen.”

Komend weekend

Zaterdagavond in Thialf kruist UNIS Flyers de degens met Tilburg Trappers Toekomstteam. ,,Op papier zijn we natuurlijk beter,” weet Nason. ,,De motivatie moet goed zijn, we moeten de wedstrijd goed spelen. Het is belangrijk dat het ook een leuke wedstrijd voor de jongens wordt. Daar zullen we met z’n allen voor gaan werken.”

De wedstrijd van zondag tegen Neuwied wordt lastig, verwacht Nason. ,,Neuwied won dit seizoen al van Liège (6-3) en Nijmegen (5-2). Het schijnt dat ze offensief erg goed zijn. Ze zijn één van de betere teams in hun competitie. Het schijnt ook dat ze heel enthousiaste supporters hebben. Neuwied heeft de dag ervoor geen wedstrijd, dus zij zullen fris aan de start verschijnen. ”

Kom zaterdagavond naar Thialf!

Wil jij komende zaterdag getuige zijn van de wedstrijd tussen UNIS Flyers en Tilburg Trappers Toekomstteam? De face-off is om 20.00 uur in Thialf! Zien we je daar? Koop dan je tickets online via VanPlan.

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht