UNIS Flyers heeft wederom een succesvol weekend achter de rug. Op zaterdagavond pakte het team van coach Mike Nason de winst tegen Snackpoint Eaters Limburg, en een dag later werd in België op bezoek bij HYC Herentals met 1-7 gewonnen. Dave van den Bos en Roope Nikkilä waren beide met twee goals trefzeker tegen Herentals.

Zaterdag: Snackpoint Eaters

In een goed gevuld Thialf pakte UNIS Flyers de buit tegen Snackpoint Eaters Limburg. De beslissing viel pas na penaltyshots, want na 60 minuten reguliere speeltijd en 5 minuten overtime was de stand in evenwicht: 3-3. Henri Ruotsalainen was goed op dreef, aangezien hij alle drie Flyers goals van zijn stick afkomstig waren.

In de beslissende penalty-reeks was goalie Martijn Oosterwijk een absolute sta-in-de-weg. Geen enkele speler van Eaters wist hem te passeren, terwijl aan Flyers-zijde captain Trevor Hunt en aanvaller Mike Collard wel hun penaltyshot verzilverden. Vooral de penaltyshot van laatstgenoemde was indrukwekkend. ,,Ik zou het niet mijn specialiteit noemen, hoor” vertelt Mike Collard na afloop. ,,Natuurlijk probeer ik wel te scoren. Ik zag dat de keeper uitkwam en heel laag zat, dus dacht ik: de puck moet in de bovenhoek. En dat lukte.” Met het nodige zelfvertrouwen en rust zorgde hij voor de beslissende goal.

Inmiddels is de 19-jarige Mike Collard niet meer weg te denken uit de Friese aanval. Samen met Jasper Nordemann en Henri Ruotsalainen maakt hij het menig defensie lastig. ,,Het bevalt goed. We vinden elkaar steeds beter op het ijs en de automatismen beginnen vaker te komen. We hadden enkele mogelijkheden om de wedstrijd eerder te beslissen, maar dat gebeurde helaas niet,” blikt Mike terug.

Achter Mike was Viktor Nordemann wederom een defensieve plaag voor de aanvallers van Eaters. Echter moest hij dat ook twee keer bekopen met een plek op de strafbank. ,,Vandaag kwam het niet gelegen,” vertelt Viktor over zijn straffen. ,,Soms is het nodig of nuttig. Dat waren mijn straffen vandaag niet. Ik probeer er zelf aan te werken, om minder straffen te pakken,” geeft hij toe. Over het verloop van de wedstrijd is Viktor ook niet helemaal tevreden. ,,We begonnen telkens goed, maar we laten ze steeds weer terugkomen. Dat is niet nodig en slordig.”

Zondag: Herentals

Op zondag toog de UNIS Flyers-karavaan af naar HYC Herentals. ,,Koppie d’r bij houden. We moeten daar 60 minuten goed spelen. Gewoon hockeyen zoals we altijd doen,” gaf Viktor vooraf aan. Dat Viktor na twee minuten spelen z’n eerste straf te pakken had, was ongetwijfeld niet z’n bedoeling. Na een 1-0 achterstand boog UNIS Flyers de wedstrijd om. Via goals van Roope Nikkilä, Lennart Vosmer, Dave van den Bos en Mike Collard eindigde de tweede periode. In het slotstuk waren wederom Van den Bos en Nikkilä trefzeker en noteerde ook Henri Ruotsalainen een goal en bracht de eindstand op 7-1.

Komend weekend

Vrijdagavond gaat UNIS Flyers op bezoek bij UltimAir Hijs Hokij Den Haag, daar is de face-off om 20.30 uur. Op zaterdagavond 22 oktober 2022 speelt UNIS Flyers in Thialf tegen Mechelen Golden Sharks. De wedstrijd begint om 20.00 uur en je kunt alvast je tickets aanschaffen via VanPlan.