Het doel dit weekend was een dubbele overwinning om het thuisvoordeel in de halve finale van de play-offs veilig te stellen. Vrijdag werd hiervoor de eerste stap gezet met een 2-7 overwinning op AHOUD Devils in Nijmegen. Zaterdag was UNIS Flyers heer en meester op eigen ijs tegen Geleen en dat resulteerde in een 6-0 overwinning.

In Nijmegen kwam UNIS Flyers ijzersterk uit de startblokken. Binnen 10 minuten wist de ploeg van Mike Nason en Dennis Schreur drie keer te scoren. Het was Marco Postma die de score opende en vervolgens maakte Lars Den Edel zijn eerste van de avond. In de tiende minuut was het opnieuw Postma die raak schoot. Dit was voor coach Van Iersel van Nijmegen het moment een time-out te nemen. “Onze start was goed. Daarna zakten we wat in”, gaf Nason aan.

De Nijmegenaren kwamen door goals van Hendriks en De Jong nog terug tot 2-3, waarna UNIS Flyers opnieuw aanzette. Verdediger Mark Hoekstra bracht UNIS Flyers weer op twee doelpunten verschil, waarna Lars Den Edel zijn waarde bewees door twee goals te maken. Het slotakkoord van de 2-7 overwinning was voor Adam Bezak.

Zaterdag op eigen ijs was UNIS Flyers heer en meester tegen Geleen. “Dit was ons beste wedstrijd van het seizoen”, zei een tevreden Nason na afloop van de wedstrijd in de catacomben. Lars den Edel ging zaterdagavond verder met waar hij vrijdagavond was gebleven. Na 11 minuten werd hij schitterend aangespeeld door Bezak en rondde hij de 1 op 1 met de Geleense goalie Delil netjes af.

In de tweede periode wist UNIS Flyers het overwicht op ijs verder uit te drukken in goals. Opnieuw scoorde Den Edel en was het Bezak die Delil wist te passeren. De Slowaak maakte in de derde periode de 4-0 en 6-0, waar de laatste een knap ingeschoten penalty shot was. In de tussentijd was het Postma die tijdens de powerplay de 5-0 op het scorebord zette.

De slotminuut leverde nog Geleens gevaar op bij de goal van Honebeeke, echter hij verdiende door sterk keeperswerk zijn eerste shut out van zijn carrière op het hoogste niveau.

“Het was een absolute teamprestatie waarbij iedereen zijn steentje heeft bijgedragen. Vanaf het begin speelden we gestructureerd en dit hielden we de hele wedstrijd vol. We hebben ons mogelijkheid om met vier aanvalslijnen te spelen volledig benut, waardoor we conditioneel ook beter waren in de slotperiode dan Geleen”, analyseerde Nason de wedstrijd.

De ploeg gaat zich nu voorbereiden op het komende weekend. Dan gaat de BeNe-league verder. Zaterdagavond staat de absolute topper UNIS Flyers vs. Hijs Hokij Den Haag op het programma in Thialf. Een dag later speelt de ploeg de uitwedstrijd tegen Tijgers in Amsterdam.