De start van het nieuwe seizoen van de BeNe League is uitgesteld. Dat hebben de Nederlandse en Belgische clubs in de vergadering van deze week samen besloten. Voorlopig is de competitie uitgesteld tot 1 december van dit jaar. Vanwege de coronacrisis is er voor veel clubs onzekerheid. Vooral de effecten die er zijn voor het ijshockey en het bezoeken van de wedstrijden, met name door de 1,5 meter maatregel, zorgen voor de nodige beperkingen. Daarom is dit noodzakelijke besluit genomen.

BeNe-League

De negen betrokken clubs hebben samen met Nederlandse en Belgische IJshockeybond besloten het seizoen niet eerder aan te vangen dan 1 december 2020. De onzekerheid is door de coronacrisis nog te groot. Voor UNIS Flyers betekent de 1,5 meter maatregel dat er aanzienlijk minder toeschouwers bij wedstrijden aanwezig kunnen zijn. Dit heeft impact op het beschikbare budget voor komend seizoen. Het bestuur van de club gaat er alles aan doen om komend seizoen UNIS Flyers in de BeNe League te laten spelen. Voor de club is het echter wel belangrijk om een bepaalde kwaliteit te kunnen leveren zowel qua spel op het ijs als in de ontvangst van de toeschouwers en sponsors in Thialf. Gisteravond heeft het bestuur de spelersgroep en technische staf geïnformeerd.

Bekertoernooi

In tegenstelling tot de BeNe League zal het Belgische ijshockey seizoen begin oktober van start gaan. De Belgische clubs strijden dan eerst om de Beker van België. De start van de Nederlandse Beker, die normaal in oktober begint, is tot nader order uitgesteld. Er zijn nog geen nieuwe data gevonden wanneer deze ingehaald wordt.  De Nederlandse clubs hebben aangegeven meer tijd nodig te hebben om uit te zoeken of deelname aan BeNe League van ’20-’21 haalbaar en verantwoord is. Het definitieve besluit hierover is medio september te verwachten. Tot die tijd hebben de clubs de gelegenheid om alles goed door te rekenen en de voorwaarden voor deelname aan het toernooi met elkaar af te stemmen.

Deel dit bericht