Op een drukbezochte slotavond werd vrijdag terug- en vooruitgekeken. De spelers werden in het zonnetje gezet en een aantal van hen ging naar huis met een verdiende award. Tal van fans bemachtigden een game worn shirt van hun favoriete speler in de veiling. Off-season is nu begonnen. De komende maanden zal UNIS Flyers haar selectie en plannen voor het seizoen ’18-’19 gaan presenteren.

De volgende spelers wonnen de awards:

Best Young Player/Rookie – Ernesto Klem 

“Ernie” heeft afgelopen twee seizoenen een ontzettende progressie gemaakt als speler, en nog belangrijker als person. Hij heeft voor zijn leeftijd laten zien dat hij evenwichtig is, het spel kan lezen en zelfvertrouwen heeft.

Zijn bereidwilligheid om te leren en feedback te accepteren heeft er voor gezorgd dat hij omarmd is door het voltallige team en staf. Hij is een winnaar die nergens voor terugdeinst, en dat zorgt ervoor dat hij de strijd aangaat met de beste spelers uit de competitie.

MVP – Brent Janssen

“BJ” is een voorbeeld voor iedereen tijdens elke shift die hij maakt. Zijn ijshockeyintelligentie, vastberadenheid en harde werk zorgen ervoor dat hij het verschil lengte compenseert. Brent vecht voor elke puck en wint vaker wel dan niet zijn 1 op 1 situaties. Hij is een absolute penalty kill expert en is de leider van de beste penalty kill eenheid in de competitite. Hij is bovendien belangrijk op onze powerplay en op de beslissende momenten in het einde van de wedstrijd.

De manier waarop Brent speelt is een groot voorbeeld voor de jonge spelers in de selectie en inspirerend voor de selectie. “It’s not the size of the dog in the fight, it’s the size of the fight in the dog!”

Best Defenceman – Mark Hoekstra

“Hoekie” is de meest onderschatte speler in de competitie. Hij is een essentieel onderdeel van onze verdediging. Hoekie is een stille leider die ontzettend veel minuten speelt tegenover onze tegenstander’s beste aanvalslijnen. Bovendien werkt Mark goed samen met onze andere verdedigers en zorgt ervoor dat iedereen kalm en beheerst speelt wanneer hij op het ijs staat.

Hoekie is binnen onze selectie één van de spelers met de hoogste +/- scores en speelt een grote rol in de successen die we als team hebben gehad. Mark heeft een goede werkhouding en kenmerkt zich door consistent hoog niveau

Hardest Worker – Adam Bezak 

Adam neemt nooit gas terug. Bij alles wat hij doet, werkt hij hard. Hij is in de sportschool voorafgaand aan elke training en vergt het uiterste van hem zelf tijdens elke oefening op de training. Tijdens de wedstrijd laat hij het spel nooit gaan en strijd hij voor elke puck. Hierdoor zorgt hij ervoor dat zijn teamgenoten bij zijn werkethiek wel moeten aansluiten. Hij is een voorbeeld voor de groep. Er is geen dag voorbij gegaan dat Adam niet de volle 100% heeft gegeven.

Best All Around Forward – Valentijn Bouten

“Valley” is de slimste speler op en buiten het ijs. Valentijn zijn ijshockeyintelligentie is ontzettend hoog en heeft een goed gevoel voor het spel. Bovendien beschikt hij over een gigantische werklust. Hij leest het spel erg goed en dat zorgt ervoor dat hij het spel van de tegenstander op de juiste moment ontregeld. Hij speelt een belangrijk rol op de powerplay om de goalie zijn zicht te ontnemen en op de penalty kill is hij een essentieel onderdeel. Hij voelt zich verantwoordelijk voor zijn eigen spel en dat van zijn lijn,  en denkt vooral eerst aan de verdediging. De afgelopen jaren is Valentijn gegroeid naar een face-off specialist en eindigt elke wedstrijd met een hoog face-off winst percentage.

Topscorer – Adam Bezak

Met 87 punten is Adam Bezak dit seizoen topscorer geworden van UNIS Flyers. In de Ron Bertelingschaal, Bekercompetitie, BeNe-League en Final Four kwam hij tot 46 goals en 41 assists.

Deel dit bericht