UNIS Flyers heeft de eerste twee namen van de selectie voor komend seizoen bekend gemaakt. De Finse topschutter Roope Nikkilä keert terug in het shirt van UNIS Flyers. Daarnaast heeft UNIS Flyers Almer de Boer gestrikt. De goalie komt over van het Zweedse Varberg HK. Almer speelde in de jeugd al voor UNIS Flyers. 

Later vandaag het uitgebreide interview met Almer. 

De Finse aanvaller Roope Nikkilä is volgend seizoen opnieuw te bewonderen in het shirt van UNIS Flyers. De sympathieke Finse aanvaller was het afgelopen seizoen topscorer in de BeNe-League en besliste in overtime de finale van de BeNe-League.

In 26 wedstrijden verzamelde Roope maar liefst 50 punten in de BeNe-League (28 goals, 22 assists). Daarmee was hij de speler met de meeste punten voor UNIS Flyers afgelopen seizoen. Hij heeft er zin in om na de zomer weer terug te keren bij UNIS Flyers. ,,Ik had een heel leuke tijd bij UNIS Flyers. Iedereen in het team, maar ook de mensen rondom het team zijn heel aardig. Ik heb het goed naar mijn zin in Heerenveen,” vertelt Roope.

Roope roemt de teamspirit en de omgang van teamgenoten onderling. ,,Iedereen in het team gaat er goed met elkaar om. Dat is heel prettig. Er is geen negativiteit. Ook de fans van UNIS Flyers zijn geweldig. Het is erg leuk om in een vol Thialf te spelen.”

Bij UNIS Flyers is Roope één van de oudere spelers, en graag helpt hij de jongere spelers om zich verder te ontwikkelen. ,,Zeker,” beaamt Roope. ,,Ik wil hen graag helpen, door een voorbeeld te zijn hoe je je als professioneel atleet kunt ontwikkelen. Maar ook hoe je een gezonde manier van leven toepast. Ik wil geen slecht voorbeeld zijn, maar ik wil de jongere spelers juist helpen en dat ze zich ontwikkelen. Een goed voorbeeld is misschien wel Eef Gerritsen. Hij heeft de hele winter hard met mij gewerkt en hij boekt geweldige progressie. Hij speelt nu zelfs in het nationale team! Maar ook ik leer nog steeds. Ik denk dat we die mindset altijd moeten blijven houden: openstaan om te leren.”

Roope was matchwinner in de finale om het kampioenschap van de BeNe-League tegen Bulldogs Liège. ,,We speelden goed in de finale. We hadden misschien in twee wedstrijden kunnen winnen, in plaats van drie. Maar het lag dicht bij elkaar,” blikt Roope terug. Oog-in-oog met de goalie van Bulldogs, faalde hij niet in de overtime. ,,Op de blauwe lijn dacht ik nog: ik moet ‘m maken… Op dat moment voelde ik niet echt zenuwen. Eigenlijk wil ik ervoor zorgen dat de goalie nerveus wordt,” lacht hij.

Komend seizoen keert Roope dus terug in het team van UNIS Flyers. ,,Ik hoop dat we ons weer verder ontwikkelen. We zijn meer ervaren. We speelden drie finales afgelopen seizoen en we weten wat we moeten doen om te winnen. We verloren ook twee finales, dus moeten we hongerig zijn. We gaan ons voorbereiden om weer een goed seizoen te spelen,” besluit Roope.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht