UNIS Flyers heeft zich geplaatst voor de finale van het Nederlands kampioenschap! De finale wordt zondagmiddag om 15.00 uur in Thialf gespeeld. Tegenstander in de finale is UltimAir Hijs Hokij, die in de halve finale Zoetermeer Panters uitschakelde. 

UNIS Flyers had in de halve finale een zware dobber aan Snackpoint Eaters Limburg. Uiteindelijk werd het 6-3 voor het team van coach Mike Nason, maar gemakkelijk ging het niet. Goals van UNIS Flyers werden gescoord door Jasper Nordemann, Wessel Copier, Pippo Limnell, Lars den Edel en twee keer van de stick van Roope Nikkilä. De Finse aanvaller was met regelmaat een plaag voor de Limburgse defensie.

Roope Nikkilä weet wat het is om finales te spelen en om finales te beslissen. Maar hij roemt bij UNIS Flyers het team. ,,Je doet het niet alleen. We spelen als team en dan maakt het niet uit wie de goals maken,” vertelt Roope na afloop van de halve finale.

In de finale zondagmiddag treft UNIS Flyers een bekende. UltimAir Hijs Hokij komt naar Thialf. ,,We hebben vertrouwen in ons gameplan. We weten dat we ze kunnen verslaan,” zegt Roope zelfverzekerd. ,,We spelen thuis, op onze ijsbaan. Met onze fans. Ik hoop op een vol Thialf zondag. Bij een finale ben je altijd wat meer excited en met de steun van onze fans gaan we er zondag voor!” is Roope enthousiast.

Tickets voor finale

Hier wil je bij zijn! De finale van het Nederlands kampioenschap in Thialf! De wedstrijd begint om 15.00 uur. Neem je vrienden, buren en familieleden mee naar dit unieke spektakel! Tickets bestel je via Ticketpoint! Tot zondag in Thialf en support UNIS Flyers!

NB: Seizoenkaarthouders van UNIS Flyers hebben op vertoon van hun seizoenkaart GEEN toegang tot de finale. De wedstrijd is in handen van IJshockey Nederland en seizoenkaarthouders dienen dus zelf een ticket aan te schaffen via Ticketpoint. 

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht