Het was vooraf een heel gereken. Wat als….. Wat als UNIS Flyers zou winnen van Cairox HIJS Hokij Den Haag? Wat als er twee goals verschil waren, of drie. Wat als UNIS Flyers zou verliezen?

Alle scenario’s waarbij een rekenmachine nodig waren, konden na exact 61 minuten en 12 seconden spelen de kliko in. UNIS Flyers verloor met 3-2 van Den Haag, omdat Mike Verschuren in de noodzakelijke extra tijd de winnende 3-2 voor de Haagse tegenstander scoorde.

Thuisvoordeel behaald

UNIS Flyers behaalde daarmee een puntje. En dat punt zorgde voor alle duidelijkheid: De mannen van de coaches Mike Nason en Jacco Landman eindigden op 28 punten. Twee achter competitiewinnaar Geleen en niet meer in te halen door Den Haag en Nijmegen. Kortom, tweede. Zonder omhaal, zonder gereken, gewoon tweede in de eindstand.

En belangrijker, doel behaald. Tweede worden betekent thuisvoordeel in de halve finale. Die plaatsingsserie voor de finale van 3 februari  wordt in de laatste week van dit kalenderjaar gespeeld. De tegenstander en de data zijn nog onbekend. Den Haag en Nijmegen strijden later deze maand in een onderling treffen om plaats drie en vier.

,,We starten in het weekeinde van 28 december met een thuisduel in de best of three-serie. Maar vanwege het NK afstanden in Thialf en wanneer we het tweede duel uit moeten weten we nog niet of we op vrijdag 28 of zaterdag 29 december gaan spelen’’, legt coach Mike Nason uit.

Wel is een datum van een eventuele derde treffen helder. ,,Dat wordt dan woensdag 2 januari in Thialf. En ik hoop op de zaterdag voor de eerste wedstrijd. Want anders moet ik de mannen op Tweede Kerstdag oproepen voor een training en ik gun ze een vrije Kerst met familie en vrienden’’, laat Nason zijn bekende sociale kant weer spreken.

Tevreden

Hij keek wel tevreden terug op het afsluitende bekercompetitieweekeinde. Vrijdag werd Zoetermeer met 5-2 (3-2, 2-0, 0-0) verslagen. ,,Een goede wedstrijd, waarin vooral goalie Lauri Ramö er met een handvol big safes voor zorgde dat we niet meer aan het doelsaldo konden werken.’’

Daardoor moest UNIS Flyers zaterdagavond met drie of meer goals verschil van Den Haag winnen om toch de eerste plaats van Geleen af te pakken. Die opgave bleek niet te groot, gezien de dominantie en het aantal verkregen opgelegde kansen. Maar het falen in de afwerking zorgde er uiteindelijk voor dat de Haagse opponent vlak voor tijd via Raymond van der Schuit de onverdiende 2-2 kon maken en er dankzij de golden goal van Mike Verschuren met tweepunten vandoor ging.

,,Het is even balen dat we verloren hebben. We hadden alle kans om de in het ijshockey toch ongeschreven regel dat drie goals verschil beslissend is te realiseren. Maar helaas zat het niet mee’’, zei Dennis Sikma.

De jongen aanvaller verving met verve de geblesseerd uitgevallen Brent Janssen. Sikma: ,,Lastig om opeens in te moeten vallen, maar de coach zegt mij telkens dat ik er klaar voor moet zijn in te vallen. Dus op die manier sta ik ook in de bank. Dan is het alleen fysiek even aanpassen.’’

Of hij komend weekeinde bij het hervatten van de BeNe-League, vrijdag uit bij Ahoud Devils Nijmegen en zaterdag in Thialf tegen Bulldogs Luik, deel uitmaakt van de startende 3 lijnen is afwachten. ,,Het mag van mij, ik heb voor mezelf een goed gevoel aan deze wedstrijd met Den Haag overgehouden’’, aldus Sikma.

Tickets

Komende zaterdag speelt UNIS Flyers weer thuis. Dan is Liège Bulldogs de tegenstander in Thialf. Tickets kun je nu al bestellen in de voorverkoop. Klik hier!

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht