Gisteravond werden wij zowel telefonisch als schriftelijk door het bestuur van IJshockey Nederland op de hoogte gebracht van hun beslissing dat zij haar deelname aan de BeNe-league per direct beëindigt.

Dit besluit is genomen nadat er verschillende bijeenkomsten hieraan met de clubs, IJshockey Nederland en de KBIJF vooraf zijn gegaan. In een laatste overleg werd het duidelijk dat een voortzetting van BeNeleague alleen mogelijk zou zijn als die onder leiding van de bestuursleden van de KBIJF kwam te staan. De clubs hadden in een eerder overleg aangegeven een overgangsjaar te wensen met het bestuur van IJHNL en KBIJF waarna de clubs zelf een bestuurlijke organisatie zouden inrichten. Dit was voor de KBIJF niet acceptabel.

IJshockey Nederland kan zich hiermee niet verenigen omdat er dan mogelijk richting de Nederlandse clubs geen sprake van een veilig sportklimaat zou kunnen zijn. Ook het uitgangspunt van Fair Play & Respect zou dan onvoldoende gewaarborgd zijn en de collegialiteit tussen de Nederlandse en Belgische clubs zou dan onvoldoende aanwezig zijn.

Deze feiten zijn redenen geweest van IJshockey Nederland om de samenwerking in de BeNe league te beëindigen.

Wij begrijpen dat men tot een beslissing is gekomen daar het bestuurlijk tussen de Nederlandse en Belgische bond nooit echt rustig is geweest in het BeNeleague bestuur. De UNIS Flyers zijn voorstander van een goed georganiseerde BeNe league met duidelijke reglementen welk ons sportief de uitdaging geven om ons verder te ontwikkelen in eerlijke competitie.

Het is jammer dat het zover is gekomen en dat het niet over de sport gaat. Wij zien de verdere voorstellen tegemoet van IJHNL om tot een goede, sportieve en duidelijke competitie te komen. Wij zullen ons hierin constructief blijven opstellen in het belang van de sport.

Bestuur UNIS Flyers.

Deel dit bericht