In de halve finale van de BeNe-League playoffs is Bulldogs Liège de tegenstander voor UNIS Flyers. De Belgische ploeg eindigde als vierde in de BeNe-League en versloeg titelverdediger Hijs Hokij Den Haag door in de kwartfinale 2 duels te winnen.

Luik wordt net zoals afgelopen jaren gecoacht door oud-Flyers aanvaller Paul Vincent. Hij kon beschikken over een brede selectie met Belgische, Nederlandse en Canadese spelers. Verdediger Nicholas Rivait en aanvaller Thomas Cheyne Matheson zijn de imports voor de ploeg en beide spelers stellen niet teleur. Zo is Rivait de best scorende verdediger uit de BeNe-League en staat Matheson met 75 punten op de tweede plaats op de topscorerslijst.

Ook heeft Bulldogs Liège een contingent Nederlandse spelers. Met goalie Verhulst, verdediger Claassen en aanvallers Gielen, Willems, Brown, Engwegen en Ramoul heeft de ploeg 7 Nederlanders in de selectie.

BeNe-League

De duels van Bulldogs Liège in de BeNe-League zijn doelpuntrijk. In 22 duels kwam de ploeg 156 keer tot scoren, maar incasseerde het ook 84 doelpunten. UNIS Flyers scoort iets minder vaak (151 stuks), maar kreeg de minste tegengoals van alle teams (51 stuks). Slechts vijf nederlagen moest de ploeg van Paul Vincent incasseren, waaronder 1 verliespartij thuis in overtime tegen UNIS Flyers. Ook was Den Haag (7-4), Nijmegen (3-5), Herentals (11-9) en Geleen (8-2) een keer te sterk voor Bulldogs.

UNIS Flyers en Luik speelden twee keer tegen elkaar. Beide wedstrijden eindigden in overtime, en beide keren won het uitspelende team. In Luik was UNIS Flyers met 4-5 te sterk, terwijl Bulldogs met 2-3 in Heerenveen won.

Finales

Bulldogs Liège verloor de finale van de Beker van België nipt met 1-0 van Herentals. Uiteindelijk besliste Herentals aanvaller Shupe de wedstrijd pas in de derde periode. Ook in de Belgische Final Four kwam Bulldogs Liège tot in de finale. Op zaterdag versloeg de ploeg met 5-4 Chiefs Leuven. In de finale op zondag was wederom Herentals de tegenstander. Opnieuw was Herentals te sterk, maar nu wel met ruime cijfers: 8-2.

De winnaar van de serie tussen UNIS Flyers en Bulldogs Liège komt in de finale of Geleen of Herentals tegen. Zij maken ook in een best-of-three serie uit wie de finale haalt.

Programma

GAME 1 Vrijdag 15 maart om 20:30 uur: UNIS Flyers – Bulldogs Liège

GAME 2 Zondag 17 maart om 18:45 uur: Bulldogs Liège – UNIS Flyers

Indien nodig
GAME 3 Woensdag 20 maart om 20:00: UNIS Flyers – Bulldogs Liège

Tickets

De kaartverkoop voor de eerste wedstrijd in de halve finale is inmiddels begonnen. Bestel hier alvast online tickets om UNIS Flyers aan te moedigen in Thialf komende vrijdag!

Zondag reist een grote groep UNIS Flyers af naar Luik om de ploeg aan te moedigen. Wil jij ook mee en profiteren van de gratis busreis? Lees dan hier meer.

Deel dit bericht