Zijn laatste wedstrijd speelde hij in de finale van de play-offs van het afgelopen seizoen, waar UNIS Flyers de BeNe-League won in Luik. Dat was 29 maart 2022. Negen maanden later en na een intensief herstel van een vervelende blessure, maakte Pippo Limnell Finocchiaro afgelopen weekend zijn rentree bij UNIS Flyers.

,,Ja, ik was nerveus,” gaf Pippo toe, na afloop van de wedstrijd UNIS Flyers tegen Neuwied voor de Inter Region Cup (3-1 winst). ,,Ik reed vanavond naar Thialf voor de wedstrijd, en ik kreeg helemaal zo’n kriebelend gevoel in mijn buik van de spanning. Ik had er echt zin in. Ik heb zo uitgekeken naar mijn rentree. Ik vind het heerlijk om weer met de jongens op het ijs te staan en wedstrijden te spelen,” vertelt Pippo.

,,It was a big day,” zei hij. Een vervelende blessure en een langdurig herstel hield hem de afgelopen maanden bezig. ,,Het was een moeilijke periode. Na mijn operatie werd mij zelfs verteld dat ze twijfelden of ik weer op dit niveau kon ijshockeyen. Gelukkig is mij dat gelukt en kan ik nu weer meedoen. Ik heb continue het vertrouwen gehad dat ik weer kon aansluiten bij de groep.”

Zijn eerste optreden was erg verdienstelijk. Met twee assists werd Pippo uitgeroepen tot Man of the Match. ,,Het voelde nog wel wat onwennig. Soms zat ik even mis qua timing. Ik kom nu weer in het wedstrijd-ritme, dus dat is prettig.”

UNIS Flyers won zoals vermeld van Neuwied met 3-1. Goals kwamen van Lennart Vosmer, Marc Nijland en Henri Ruotsalainen. Een dag later won UNIS Flyers in Belgi√ę van HYC Herentals. De eindstand werd 1-4 in Fries voordeel. Roope Nikkil√§, Henri Ruotsalainen, Mike Collard en Jasper Nordemann kwamen op het scorebord.

Volgende wedstrijd: zaterdag tegen Mechelen Golden Sharks

UNIS Flyers speelt zaterdagavond 14 januari 2023 om 20.30 uur de BeNe-League wedstrijd tegen Mechelen Golden Sharks in Thialf. Wil jij hier bij zijn? Bestel dan alvast je tickets online via VanPlan! Tot zaterdag!

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht