De BeNe-League krijgt steeds meer vorm. Vandaag is het competitieschema voor het komende seizoen bekend gemaakt. Het is een nieuwe competitie-opzet dit jaar, inclusief een Inter Region Cup! Dus pak je agenda er maar bij, en noteer onderstaande wedstrijden!

Uitleg competitieschema

In het eerste deel van de competitie (t/m 20 november 2022) spelen alle teams één keer thuis en één keer uit tegen elkaar. De onderlinge wedstrijden tussen de Nederlandse teams in deze periode tellen ook mee voor de stand van de Beker van Nederland – en dus ook in de BeNe-League.

Het tweede deel van de competitie (van 25 november t/m 19 februari 2023) spelen alle teams ook één keer thuis en één keer uit tegen elkaar. Deze wedstrijden tellen naast de BeNe-League, ook mee voor de stand in de Inter Region Cup – waar het Duitse team EHC Neuwied in mee speelt.

Beker van Nederland

De halve finales voor de Beker van Nederland staan gepland in het weekend van 2 tot en met 4 december 2022. Dit is een best-of-three serie. Met eventueel een derde beslissende wedstrijd midweeks (5 t/m 9 december). De finale van de Beker van Nederland staat gepland op zondag 22 januari 2023.

De play offs voor de BeNe-League starten op vrijdag 24 februari 2023.

Ron Berteling-schaal

Daarnaast niet te vergeten de strijd van UNIS Flyers om de Ron Berteling-schaal! De ploeg van coach Mike Nason neemt het op tegen Ultimair Hijs Hokij Den Haag. De wedstrijd wordt gespeeld in de Jaap Eden-hal in Amsterdam, op zaterdag 24 september 2022. Tickets kun je via onderstaande button alvast aanschaffen!

Klik hier voor tickets

Oefenwedstrijden

Daarnaast staan er al een aantal oefenwedstrijden gepland. Vooralsnog zijn die als volgt:

Vrijdag 16 september 2022, 20.00 uur: Dinslaken Cobras – UNIS Flyers

Zondag 18 september 2022, 16.00 uur: ECW Jadehaie Sande – UNIS Flyers

[table “1” not found /]

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht