De opzet voor de Final Four – het weekend waarin de vier beste Nederlandse ploegen strijden om het landskampioenschap – is gewijzigd. AHOUD Devils Nijmegen zou dit jaar op zaterdag 2 maart en zondag 3 maart gastheer zijn van het evenement. Helaas heeft Nijmegen in overleg met de NIJB besloten de organisatie terug te geven in verband met de gebeurtenissen gevolgen rondom de bekerfinale.

Nieuwe opzet

De Nederlandse IJshockey Bond heeft aan de clubs een alternatieve opzet gepresenteerd voor de Final Four. Beide halve finales zullen u op vrijdag 1 maart worden gespeeld. Dit gebeurt in de stadions van de nummers 1 en 2 uit de reguliere BeNe-League competitie. De nummer 1 zal het opnemen tegen de nummer 4, en de nummer 2 speelt tegen de nummer 3. Beide wedstrijden beginnen om 20:30 uur.

Op zondagmiddag 3 maart wordt de finale om het Nederlandse Landskampioenschap gespeeld op neutraal terrein. De exacte locatie en tijdstip worden op een later moment bekend gemaakt.

Huidige stand

De vier deelnemende teams aan de Final Four zijn inmiddels bekend, want zij kunnen niet meer achterhaalt worden door de concurrentie. Microz Eaters Limburg, UNIS Flyers, AHOUD Devils Nijmegen en Cairox Hijs Hokij Den Haag gaan strijden om het Nederlandse kampioenschap. Het spel om de volgorde de ranglijst is nog in volle gang. De eindrangschikking wordt komende twee weken bepaald. UNIS Flyers ontmoet vanavond Antwerp Phantoms (uit). Vanaf vrijdag is het IJshockeyweek in Thialf wanneer UNIS Flyers drie thuiswedstrijden speelt tegen topteams uit de competitie. Vrijdag 15 februari komt Den Haag op bezoek in Thialf. HYC Herentals is op woensdag 20 februari de tegenstander en Nijmegen komt zaterdag 23 februari in Thialf. Ook speelt UNIS Flyers nog uit in Amsterdam (zaterdag 16/2) en Herentals (zondag 24/2).

Ranking for BeNe

Tickets: Voorjaarsvakantie IJshockey Week

Voor de Voorjaarsvakantie IJshockey Week heeft UNIS Flyers een spectaculaire actie. Een combi tickets voor alle drie wedstrijden zijn nu extra voordelig! Volwassen kunnen voor €27,50 genieten van drie topwedstrijden. Het combitickets voor jeugd t/m 17 jaar kost €10,- en het familiebundel is afgeprijsd naar €55,-! Profiteren van de actie kan hier.

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht