UNIS Flyers werkt hard om de selectie voor komend seizoen verder vorm te geven. Voor de defensie kan hoofdcoach Mike Nason komend seizoen wederom beschikken over Niels van der Vossen. De Nederlands international heeft z’n krabbel gezet onder een nieuwe verbintenis.

De 25-jarige verdediger is enthousiast en kan niet wachten om weer te starten met het nieuwe seizoen. ,,Ik hoop dat we er weer een mooi seizoen van kunnen maken. Ik weet nog niet precies hoe de competitie eruit komt te zien, maar ik heb het wel gemist om competitie te spelen. Maar ook de groep heb ik gemist,” vertelt Niels.

Afgestudeerd

Het afgelopen jaar, zonder ijshockey, heeft Niels echter goed besteed. Hij is afgelopen februari afgestudeerd van zijn studie Werktuigbouwkunde. ,,En sinds april werk ik fulltime. Daar gaat veel tijd in zitten. Daarnaast doe ik veel aan zeilen en survival run. Vooral dat laatste is een leuke trainingsvorm. Buiten rennen enzo. Dat vind ik ook leuk om te doen,” zegt Niels.

Afgelopen jaar, tot aan december, heeft hij nog wel met regelmaat op het ijs gestaan om te trainen met de beperkingen die er destijds waren. ,, Ik vond het wel lastig,” geeft hij toe. ,,Tijdens een ijshockeyseizoen train je voor de wedstrijden, om beter te worden. En om een prijs te pakken aan het einde van het seizoen. Maar toen was het onduidelijk waar je naar toe werkte qua training.”

Gebrand

Misschien dat Niels daarom ook wel extra zin heeft in het komende seizoen. Dat hij weer naar wedstrijden toe kan werken en trainen. ,,Ik ben gebrand om weer in conditie te komen. Ik heb op zich wel een goede basisconditie. Maar dat is nu wel anders, denk ik. Eerst zien, dan geloven,” lacht Niels.

Over het aanstaande seizoen weet hij nog niet zo goed wat hem te wachten staat. ,,Met acht teams zijn we misschien wat meer aan elkaar gewaagd. Voor de fans kunnen we dan leuke wedstrijden neerzetten. Maar boven alles hoop ik dat we zonder al te veel moeilijkheden en belemmeringen het seizoen kunnen spelen. Daar hoop ik vooral op. En ik ga mijn stinkende best doen om wedstrijden te winnen en spektakel te bieden aan de fans in Thialf,” besluit Niels.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht