Voor UNIS Flyers staat een belangrijk ijshockeyweekend te wachten. Niet alleen speelt de ploeg van Mike Nason komende zaterdag tegen koploper Microz Eaters Limburg in de bekercompetitie, maar zondagavond start ook de BeNe-League met een uitwedstrijd tegen Bulldogs Liège. Op voorhand is ook de wedstrijd tegen Bulldogs Liège erg lastig. Die ploeg staat momenteel tweede in de Belgian Cup.

Bekercompetitie

De bekercompetitie nadert zijn einde en de kaarten voor de play-off plekken worden geschud. Het heeft er alle schijn van dat Microz Eaters Limburg de eerste plek pakt, en daarmee het thuisvoordeel in de play-offs serie. Echter bestaat nog de kans dat UNIS Flyers roet in het Limburgse eten gooit. Mocht Eaters alsnog een paar wedstrijden verliezen, dan kan de eindrangschikking nog anders worden. En dat is natuurlijk wat de Friezen maar al te graag willen realiseren. Winst tegen Microz Eaters aanstaande zaterdag geeft UNIS Flyers in ieder geval een stevige duw naar de tweede plek en misschien wel naar de bovenste trede.

Deksel op de neus

In de vorige speelronde kreeg UNIS Flyers de deksel op de neus in een rechtstreeks duel met AHOUD Devils Nijmegen. In een volgepakt Thialf nam de Nijmeegse ploeg van coach Alexander Jacobs de volle buit mee naar huis: 2-5. Dat was een fikse tegenvaller voor de Heerenveense ijshockeyers.

Coach Mike Nason was tevreden over het vertoonde spel van de Friezen tegen AHOUD Devils. Echter werden de vele kansen en schoten niet omgezet naar goals, terwijl Devils wel effectief met de geboden kansen omsprong. ,,Volgens mij was de schotenverhouding 45-30 in ons voordeel. Meestal win je dan zo’n wedstrijd, maar Deniz (Mollen, de goalie, red.) stond geweldig te keepen.” Devils kwam 1-3 voor waarna Marco Postma zorgde voor de 2-3. Een spannende slotperiode bleef daarna uit. De vele straffen brak UNIS Flyers op. ,,Daar moeten we beter mee om gaan,” geeft Nason toe. ,,De straffen in de derde periode zorgden ervoor dat wij niet meer terug in de wedstrijd kwamen.”

Een dag voor de verliespartij tegen AHOUD Devils nam UNIS Flyers de winst wel mee uit Amsterdam. Op bezoek bij Tigers werd het 5-2 in Fries voordeel. De succesvolle schutters waren Hunt, Ratchford, Bezak, Nordemann en Limnell. ,,Het was een professionele overwinning. Na 0-4 namen we gas terug, terwijl we eigenlijk door hadden moeten gaan. De twee tegentreffers waren niet nodig,” aldus Nason.

Controle terug krijgen

Van een kleine crisis wil Nason niets weten. De coach ziet veel aanknopingspunten in het spel van zijn ploeg. ,,De eerste vijf wedstrijden wonnen we. We hadden controle over onze prestaties en dat zijn we nu even kwijt. We willen dat zo snel mogelijk terug. Winst tegen Eaters komend weekend draagt daar zeker aan bij,” blikt Nason alvast vooruit.

Komend weekend verwacht Nason een reactie van zijn ploeg tegen Microz Eaters Limburg. In Geleen werd twee weken geleden met 6-4 verloren. Dit keer moet UNIS Flyers aan de goede kant van de score staan, vindt Nason. . ,,Ik verwacht dat ze snel en hard zullen starten. We hebben twee weken geleden tegen ze gespeeld en weten wat we van ze kunnen verwachten. We moeten zorgen dat wij dit keer op 1-0 komen, zodat zij in de achtervolging moeten. Want een achterstand goedmaken is lastiger dan een voorsprong verdedigen.”

Met Nick Verschuren en Lukasz Bartak heeft Microz Eaters twee zeer succesvolle aanvallers in de gelederen. Met respectievelijk 15 en 14 goals hebben ze hun vizier goed afgesteld. ,,We moeten ze voor ons houden. In de 1-op-1 of 2-op 2-zijn wij minimaal gelijkwaardig. In de hoeken moeten we fysiek hard zijn en ze geen ruimte geven,” vertelt Nason over zijn defensie die nog steeds de minst gepasseerde verdediging is in de bekercompetitie.

Start BeNe-League

Zondagmiddag reist UNIS Flyers voor het eerst dit seizoen af naar België. Bulldogs Liège is dan de gastheer in de eerste wedstrijd van de BeNe-League. In de afgelopen jaren kwam Flyers de Belgische club al een aantal keren tegen in de uiteindelijke play-offs voor het kampioenschap. Bulldogs is een ploeg waar serieus rekening mee gehouden wordt, en ook een team die dit jaar opnieuw voor het kampioenschap strijdt.

Coach Mike Nason kijk uit naar de krachtmeting met de Belgen. ,,Het is een goed team. Bulldogs heeft dezelfde stijl van spelen als Microz Eaters: offensief, puck snel diep spelen. Ze hebben een aantal nieuwe spelers toegevoegd aan hun selectie. We zijn goed voorbereid en gaan met vertrouwen naar Luik,” besluit Nason.

Zaterdagavond, 20.00 uur: duel met Microz Eaters Limburg

Wil je er zaterdagavond bij zijn als UNIS Flyers het opneemt tegen Microz Eaters Limburg? Face-off is om 20.00 uur. Steun de manschappen van Mike Nason en Jacco Landman in deze krachtmeting! Wil je niet in de rij staan bij de kassa? Koop dan je tickets in de voorverkoop via VanPlan (klik hier!).

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht