De kruitdampen van afgelopen weekend zijn weer opgetrokken rondom UNIS Flyers. De ploeg van coach Mike Nason schoot met scherp tegen Microz Eaters Limburg (4-2) en een dag later tegen Bulldogs Liège (5-4 na overtime). Met die twee winstpartijen deden de Friezen uitstekende zaken. Komend weekend speelt het team van Nason en Landman tegen Antwerp Phantoms (vrijdag) en Tilburg Trappers Toekomstteam (zondag).

Op jacht naar eerste plek

Microz Eaters leek de eerste plek in de bekercompetitie te bemachtigen, maar na het verlies tegen UNIS Flyers en een dag later tegen Hijs Hokij Den Haag (5-9) is dat onzeker geworden. UNIS Flyers speelt nog drie wedstrijden in de bekercompetitie, en bij winst in alle drie partijen komt Flyers op gelijke hoogte met Microz Eaters.

Dat UNIS Flyers nog op de eerste plek in de bekercompetitie kan komen te staan, wat recht geeft op thuisvoordeel, is iets waar Nason voor wil strijden. ,,Daarvoor moeten we de drie resterende wedstrijden winnen én een doelsaldo van +16 behalen. Dat is geen gemakkelijke opgave,” weet Nason.

De coach kijkt met tevredenheid terug op de wedstrijd tegen Microz Eaters. ,,De eerste periode was niet oké, we herstelden gelukkig goed in de tweede en derde periode. Daarin hadden we meer druk op Eaters en gebruikten we meer de hoeken. Dan komen we in onze kracht en daar vielen ook drie goals uit.”

Goede start in BeNe-League

Een dag na de belangrijke winst tegen Microz Eaters startte UNIS Flyers de BeNe-League met een winst in overtime tegen Bulldogs Liège. De Belgische ploeg wordt gezien als een concurrent voor de titelstrijd in de BeNe-League. Nason is erg content met de overwinning: ,,We kwamen tot twee keer toe op achterstand, en wisten dat om te buigen tot een goede uitslag. Bulldogs speelt chaotisch ijshockey wat erg lastig is voor tegenstanders. Daarnaast zijn de faciliteiten daar niet al te best en is het onze verste uitwedstrijd. Dus al met al ben ik erg blij dat we daar in overtime hebben weten te winnen.”

‘Op onze hoede zijn’

Hoe zoet de overwinningen van afgelopen weekend ook zijn, komend weekend staan er opnieuw twee belangrijke wedstrijden op het programma. Vrijdagavond ontmoet Flyers in Thialf Antwerpen Phantoms voor de BeNe-League. In de Belgische bekercompetitie waren de prestaties van Phantoms wisselvallig. Desondanks wil Nason van onderschatting niets weten. ,,Phantoms heeft op één goal na de play-offs voor de Belgian Cup gemist. Daarnaast verloren ze nipt in overtime van Bulldogs Liège. Dat geeft aan dat wij op onze hoede moeten zijn. Maar als wij ons eigen spel spelen, dat verwacht ik dat wij aan de goede kant van de score staan. Phantoms beschikt over forwards met snelheid, dus daar moeten we goed op anticiperen.”

Zondag reist UNIS Flyers af naar Tilburg Trappers Toekomstteam, voor een wedstrijd in de bekercompetitie. De Tilburgers moeten het overigens doen zonder coach Larry Suarez. Hij leverde afgelopen week zijn rol als coach in bij Trappers Toekomstteam.

‘Wij moeten daar de winst pakken’

Eerder in de bekercompetitie werd in Thialf de Tilburgse ploeg met 10-0 terug in de bus gezet. Ongetwijfeld wordt het zondag weer eenrichtingsverkeer naar het Tilburgse doel. Coach Nason hoopt dat zijn team zich van zijn beste kant laat zien. ,,Het Oberliga-team van Trappers heeft een weekend vrij in verband met interlandverplichtingen. Daardoor zullen een aantal spelers van het Oberliga-team mee gaan doen met Trappers Toekomstteam. Maar dat maakt voor ons niet uit. Wij moeten daar de winst pakken,” aldus Nason.

De wedstrijd tegen Tilburg Trappers Toekomstteam wordt om 15.00 uur zondagmiddag gespeeld. Nason is enthousiast over het tijdstip. ,,Ik houd van middag-wedstrijden. Je komt vroeg naar het stadion en bent uiteindelijk ook weer eerder thuis. Gezinnen met kinderen kunnen gemakkelijker komen kijken. Wat mij betreft mag dit dus wel vaker!”

Thialf: vrijdagavond, 20.30 uur

Vrijdagavond, om 20.30 uur valt de puck voor de start van de wedstrijd tussen UNIS Flyers en Antwerp Phantoms. Wil jij hier bij zijn en de eerste thuiswedstrijd van UNIS Flyers in de BeNe-League bijwonen? Koop dan je tickets in de voorverkoop via VanPlan (klik hier!).

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht