Voor UNIS Flyers begint komend weekend de BeNe-league. Met vijf Belgische teams en zes Nederlandse ploegen gaat de competitie van start. UNIS Flyers heeft zelfvertrouwen getankt door ongeslagen de bekercompetitie te eindigen. Mike Nason wil direct in de eerste speelrondes van de BeNe-league goede zaken doen: ‘Get kickstarted’.

Eerste nederlaag

Vorig weekend won UNIS Flyers van Tilburg Trappers Toekomstteam (11-1). ,,De wedstrijd was redelijk gemakkelijk,” beaamt hoofdcoach Mike Nason. ,,We hebben geen blessures opgelopen en jonge jongens hebben veel ijstijd gekregen.” Een dag later speelde UNIS Flyers hun tweede wedstrijd in de Inter Region Cup. In het Duitse Neuwied verloor UNIS Flyers met 2-1. ,,Maar die uitslag vond ik onterecht. We kregen geen enkele powerplay in de gehele wedstrijd, maar wel negen tegen. Tijdens 5 op 5 waren wij beter en hadden veel meer schoten. Ik was tevreden over de werkethiek en de wil om te winnen. Daar kunnen we mee verder.”

Vrijdag in Thialf

UNIS Flyers speelt vrijdagavond in Thialf tegen Zoetermeer Panters (20.30 uur). De twee ontmoetingen in de bekercompetitie won UNIS Flyers. ,,Zoetermeer is een hardwerkend team. Onze laatste wedstrijd tegen Zoetermeer was één van onze slechtste wedstrijden van het seizoen. We wonnen uiteindelijk met 6-5, maar onze defensie was die wedstrijd niet op orde. Dat moet dit keer beter,” weet Nason.

,,We moeten zorgen dat we solide spelen. Zoetermeer heeft bewezen dat ze gemakkelijk tot scoren komen. Maar zo lang wij het initiatief houden en consistent spelen, dan komen wij in onze kracht. Dan kunnen we onze sterke punten benutten, kansen creëren en veel schoten op goal los laten,” besluit Nason.

Zondag naar Herentals

Op zondag reist UNIS Flyers af naar Herentals. De Belgische ploeg pakte vorig seizoen het kampioenschap van de BeNe-League. UNIS Flyers verloor in de finale van de play-offs van Herentals. ,,Dat geeft nog altijd een nare smaak in de mond,” zegt Nason. ,,Een wedstrijd tegen Herentals is bijzonder omdat ze de titelhouder zijn. We moeten klaar zijn om tegen ze te spelen. We zijn gemotiveerd om daar goed te presteren. Ik heb er zin in! Get kickstarted!”

Kom vrijdagavond naar Thialf!

Wil jij er bij zijn als UNIS Flyers het avontuur van de BeNe-league begint? Kom vrijdagavond naar Thialf! UNIS Flyers neemt het dan op tegen Zoetermeer Panters. Face-off is om 20.30 uur. Wil je niet in de rij staan voor tickets? Koop ze dan alvast hier via VanPlan.

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht