Voor UNIS Flyers zit de voorbereiding op het nieuwe seizoen er bijna op. De ploeg van hoofdcoach Mike Nason werkt komend weekend nog twee oefenwedstrijden af tegen Duitse teams. De week daarna, op vrijdag 27 september, barst de bekercompetitie los met een thuiswedstrijd tegen Zoetermeer Panters.

Afgelopen weekend oefende UNIS Flyers tegen Herford Ice Dragons (6-3 winst) en Hijs Hokij Den Haag (6-1 verlies). ,,Ik was niet heel gelukkig over ons spel,” blikt Nason terug. ,,Tegen Herford speelden we in een te laag tempo. Er zat geen snelheid in het team. Misschien was het een mentale kwestie. We wonnen een week daarvoor ruim van Herford (8-2, red.). Misschien dachten we dat het een gemakkelijke avond zou worden.” Twee dagen later werd tegen een grote nederlaag in Den Haag aangelopen. ,,We speelden een goede eerste periode, en hadden meer schoten dan Den Haag. Maar die wedstrijd ging heel anders dan ik verwachtte. Het werd heel fysiek en er hing een vervelende sfeer. Ik vond ze agressiever dan in een Final Four finale. Maar daarmee bereikte Den Haag wel hun doel en wonnen die wedstrijd,” verzucht Nason.

Oefenwedstrijden komend weekend

Aanstaande vrijdag en zondag speelt UNIS Flyers tegen respectievelijk Hannover Scorpions en Dinslaken Kobras. ,,Ik wil meer snelheid in ons spel met veel druk op de puck. Dat is iets wat ik wil verbeteren. We hebben dit seizoen meer offensieve mogelijkheden, dus daar wil ik meer aandacht op vestigen. Hannover heeft een groot spelersbudget en spelen een hoger niveau ijshockey. Ik ben benieuwd hoe wij ons kunnen wapenen tegen Hannover, en hoop dat we een goede wedstrijd spelen.”

Zondag reist UNIS Flyers af naar Dinslaken. ,,Vorig jaar hebben we ook tegen ze geoefend. We verloren destijds. De wedstrijd tegen Dinslaken Kobras is onze laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding. Dus ik wil tegen Kobras een goed UNIS Flyers aan het werk zien,” vertelt Nason, die nog geen beslissing heeft genomen over de definitieve invulling van zijn aanvalslijnen. ,,Onze aanvalslijnen gaan nog veranderen. Ik wil bijvoorbeeld Juha (Kiiholma, red.) succesvol maken, waarmee hij ook zijn lijngenoten beter laat presteren. Dat is een puzzel, maar daar komen we wel uit. We hebben dit seizoen genoeg concurrentie in de aanval. Dat houdt de jongens scherp.”

Compliment

Tot slot heeft Nason nog een positieve uitlating over de jongere jongens in zijn team. ,,Ik vind dat de jonge jongens het erg goed doen. Tegen Den Haag was de lijn Pim van der Meulen, Dennis Sikma en Aldo van Aalderen bijvoorbeeld één van de betere lijnen. Zij maken een goede ontwikkeling door en daar ben ik erg blij mee,” besluit Nason.

Kom naar de eerste seizoenswedstrijd van UNIS Flyers!

Vrijdag 27 september 2019 barst het seizoen los. Om 20.30 uur staat de eerste bekerwedstrijd voor UNIS Flyers op het programma. Tegenstander is Zoetermeer Panters. Wil jij hier bij zijn? Koop dan snel hier je tickets via VanPlan.nl. We zien je graag in Thialf!

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht