In navolging van de landelijke bekerfinale staat UNIS Flyers aanstaande zondag opnieuw in een finale, dit keer om het Nederlands kampioenschap. De wedstrijd wordt gespeeld in Thialf waar de puck om 15.30 uur valt. Tegenstander is Hijs Hokij Den Haag.

Klinkt simpel

Vorig weekend speelden beide teams ook tegen elkaar in de BeNe-League. Hijs Hokij Den Haag nam de punten mee naar huis (2-3). Aanstaande zondag staat de Nederlandse titel op het spel. Coach van  UNIS Flyers Mike Nason verwacht veel van zijn team. ,,We moeten verder bouwen op de laatste periode die we tegen Den Haag speelden. Die was goed. Alles begint met de juiste inzet en energie. Het klinkt simpel, maar we moeten met z’n 5’en de aanval kiezen, maar ook met z’n 5’en verdedigen. Dat is belangrijk.”

,,Ik weet dat Hijs Hokij Den Haag fysiek sterk is. Daar moeten we ons tegen wapenen. We hebben al een paar keer tegen over elkaar gestaan dit seizoen, en het zijn telkens close games. Dat zal in de finale niet anders zijn,” aldus Nason.

Voor eigen publiek

De finale van het Nederlands kampioenschap in Thialf. De eigen arena. Voor de eigen supporters. ,,Dat is erg mooi,” weet Nason. ,,De laatste tijd is het publiek al in grote getale bij onze wedstrijden. Dat geeft ons energie. Als wij staan te wachten in de catacomben om het ijs op te gaan, en we horen het publiek dat geeft ons extra motivatie. Het is ook leuk voor de spelers om voor zoveel enthousiaste fans te spelen.”

Tickets finale

Kom jij zondagmiddag UNIS Flyers steunen in hun strijd voor het Nederlands kampioenschap? Haal dan vlug je tickets via deze link. Zondagmiddag 1 maart om 15.30 uur valt de puck tussen UNIS Flyers en Hijs Hokij Den Haag. Inzet: het Nederlands kampioenschap. Let op: seizoenkaarthouders van UNIS Flyers hebben op vertoon van de seizoenkaart geen recht op toegang tot de finale. Ook zij zullen een ticket moeten kopen. Check voor de zekerheid ook de huisregels die gelden in Thialf.

Foto: Martin de Jong

 

Deel dit bericht