Na een prima overwinning van UNIS Flyers op Chiefs Leuven zaterdagavond (6-1), wist het team van coach Mike Nason een dag later in Geleen geen winstpartij neer te zetten. Met 6-2 verlies moesten de mannen terug de bus in. 

De zes goals tegen Chiefs Leuven werden door zes verschillende doelpuntenmakers gemaakt. Trevor Hunt, Justin van Baarsen, Kenny Welles, Dennis Sikma, Jasper Nordemann en Roope Nikkilä vonden het net. Tegen Snackpoint Eaters Limburg vonden Henri Ruotsalainen en Dennis Sikma het net.

In de line-up zag de coach afgelopen week aanvaller Lars den Edel weer terugkeren. De assistent-captain was de afgelopen weken niet inzetbaar wegens een vervelende achillespeesblessure, maar is nu weer topfit. ,,Ik heb zo’n vijf, zes weken niets kunnen doen. De achillespees was al beschadigd, maar doordat ik door bleef trainen is ‘ie helemaal afgescheurd,” blikt Lars terug. ,,Nu heb ik bijna geen pijn meer. Ik mis nog een beetje ritme, maar dat zit misschien ook wel tussen de oren,” lacht hij.

Tegen Chiefs Leuven mocht Lars weer spelen in de lijn met Roope Nikkilä, met wie hij vorig seizoen een prima connectie had. ,,Het is een mooie beloning dat ik met Roope mag spelen.” De beloning was in de vorm van een goede assist op de 6-1, gescoord door Roope.

Met een 6-1 winst tegen Chiefs Leuven, en eerder al 7-1 tegen Snackpoint Eaters Limburg op woensdag, deed UNIS Flyers goede zaken met het scoren van goals. Dat koste de weken daarvoor namelijk wat meer moeite. ,,Een dipje,” zo vertelt Lars. ,,Hopelijk hebben we dat nu achter de rug. Het blijft een mentaal spelletje. Doordat je rond kerst vier weken niet speelt, raak je ook uit je ritme.”

Scorende lijnen

Dat het scoren niet alleen door de eerste en tweede lijn hoeft te gebeuren, bewees de lijn Kenny Welles, Dennis Sikma en Dave van den Bos tegen Chiefs Leuven. Liefst twee van de zes treffers werden door deze lijn gemaakt. Dennis Sikma werd gekozen tot Man of the match, en Kenny Welles maakte misschien wel de mooiste treffer van de avond. Zijn eerste van dit seizoen. ,,Ik ben heel blij met deze goal. Het was ook al een behoorlijke tijd geleden en ik was de laatste weken al een paar keer dichtbij een goal. Dat doet me heel goed,” vertelt Kenny.

Dennis Sikma Kenny Welles - UNIS Flyers - Chiefs Leuven 4-feb-2023 (c) Fanfoto.nl

Dennis Sikma, Kenny Welles, Dave van den Bos (c) Fanfoto.nl

Hij onderstreepte ook het goede spel van zijn mede-companen Dennis Sikma en Dave van den Bos. ,,Iedere lijn heeft natuurlijk zijn taken, en het is niet ons hoofddoel om te scoren. Maar wanneer wij scoren is dat een extra beloning voor ons en dat geeft zeker vertrouwen en voldoening voor het harde werk dat onze lijn levert,” besluit Kenny.

Tickets

Komend weekend staat het tweeluik met Zoetermeer Panters op het programma. Zaterdagavond in Zoetermeer, zondagmiddag in Thialf. Tijdstip: 17.30 uur. Wil jij hierbij zijn? Bestel dan alvast je tickets online via VanPlan. Tot zondag in Thialf!

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht