Coach Mike Nason van UNIS Flyers houdt een rotsvast vertrouwen in zijn troepen. Ook zaterdag bleek de vorm van vorig seizoen nog steeds ver weg. Geleen werd pas na penaltyshots (3-2) verslagen door de veel kansen verspelende Heerenveners.

Nason gaf toe dat het hele seizoen de aanval het onderdeel is dat zoekende is. Naar scherpte, naar vorm, naar kansen afmaken. Op zich lijkt dat een zorgelijk gegeven, maar de innemende Canadese coach van UNIS Flyers wist dat met een feilloze redenatie te bagatelliseren.

,,We zijn vooral de laatste weken verdedigend denk ik de beste ploeg van de BeNe-League’’, vond Nason. ,,We geven zo weinig schoten op goal en daardoor ook goals weg. Uiteraard even de wedstrijd van vorige week tegen Herentals (onthutsend zware 8-2 nederlaag) buiten beschouwing latend.’’

Om zijn theorie vervolgens af te ronden. ,,In finales, in play offs zie je bijna nooit wedstrijden in 8-6 of 5-2 eindigen. Meestal 3-2, 2-1 of zelfs 1-0. De verdedigend best renderende ploeg wint dat soort wedstrijden meestal. Ik denk daarom dat wij nog steeds grote kans hebben op het winnen van prijzen.’

Op zich klopt die theorie, maar zaterdag ging die meteen alweer niet op. De reden? Het veel te lage rendement uit de aanvallen. Neem bijvoorbeeld de eerste periode. UNIS Flyers speelde zeker niet groots, maar had Geleen wel stevig onder de duim. Maar met 0-0 als tussenstand van het ijs stappen na een schotensaldo van 17-3 in Heerenveens voordeel, moet gewoon als zwaar onvoldoende aangemerkt worden.

En dan mag de verdediging nog zo goed op orde zijn, het gaat toch nog altijd om het scoren van doelpunten. Wie dat het meest doet wint het duel. Simpel. En dat was UNIS Flyers zaterdag dus niet. Adam Bezak bracht de thuisploeg nog wel op een zeer verdiende 1-0, maar Jord Smit wist Geleen nog voor de tweede pauze op voorsprong te zetten. Over rendement gesproken.

Dat het toch nog tot een verlenging kwam was te danken aaneen treffer van Tony Demelinne, die in de line up van plek verwisseld had met Lars den Edel. Demelinne bij Ronald Wurm en Brent Janssen in de lijn, Den Edel speelde samen met Bezak en Marco Postma.

,,We gaan met deze twee lijnen deze week nog trainen, kijken of dit de beste mix in de line up is’’, zei Nason, die dus alles uitprobeert om maar uit de aanvallende malaise te komen. Hij zag zijn ploeg uiteindelijk nog wel met twee punten van het ijs stappen.

In overtime werd niet gescoord, waardoor penaltyshots beslissend werden. Ronald Wurm en Sjoerd Idzenga werden de ‘helden voor een avond’ van UNIS Flyers. De goalie spoelde de vreselijk vieze smaak van Herentals een beetje weg door de drie Geleense inzetten te keren. Omdat Wurm de enige speler was die wel zijn penalty shot wist te benutten, werd de eindstand bepaald op 3-2 in UNIS Flyers’ voordeel.

,,Wat me vooral erg blij gemaakt heeft’’, bekende Nason,  ,,is de inspanning die elke speler individueel en wij als geheel team op hebben kunnen brengen. Daar schortte het tegen Herentals behoorlijk aan en gelukkig bleek dat een incident. Er stond weer een ploeg. Dat is toch vooral de winst voor mij.’’

Komend weekeinde speelt UNIS Flyers een dubbel tegen Zoetermeer. De uitwedstrijd van zondag is verplaatst naar vrijdagavond. Een dag later komen de Zoetermeerders naar Thialf om de tweede onderlinge ontmoeting in de BeNe-League te spelen. Voor UNIS Flyers zaak om zes punten te pakken, om zo zicht te houden op een plekje in de top-2.

Bekijk hieronder de highlights van de wedstrijd tussen UNIS Flyers en Eaters Limburg.

Deel dit bericht