De eerste finale van dit seizoen is aanstaande. UNIS Flyers speelt de bekerfinale tegen UltimAir Hijs Hokij in De Uithof in Den Haag. Zondagmiddag, 27 februari 2022 om 14.30 uur staat rood omcirkelt in allerlei agenda’s. UNIS Flyers’ coach Mike Nason blikt vooruit op deze eerste finale. 

Coach Mike Nason gaat niet dingen anders doen, in vergelijking met reguliere competitiewedstrijden. ,,Nee. We gaan deze wedstrijd hetzelfde aanvliegen als anders. Er is genoeg druk op de spelersgroep dat het een belangrijke wedstrijd is. De meeste spelers hebben wel ervaring met finale-wedstrijden. De jongere spelers gaan het voor de eerste keer meemaken.”

Grote wedstrijd, belangrijke wedstrijd

UNIS Flyers en Hijs Hokij Den Haag hebben elkaar dit seizoen al een paar keer ontmoet. Het zijn telkens close games. ,,Ik verwacht een fysieke wedstrijd. Den Haag speelt agressief ijshockey. De meeste wedstrijden tussen ons zijn gelijkwaardig. Eigenlijk is dat al jaren het geval. Dit seizoen ook. Het is belangrijk om de druk op hun defense te houden,” weet Nason.

,,Eigenlijk is een bekerfinale niet heel anders dan een competitiewedstrijd. Het verschil met vorige weken is dat we nu een paar dagen extra hebben voordat de wedstrijd is. Het is een grote wedstrijd, een belangrijke wedstrijd. Coaching-wise houden we veel hetzelfde. Je zorgt dat jezelf en het team goed is voorbereid. En dat we verder stressloos naar de wedstrijd gaan. Ik denk dat we goed voorbereid zijn voor de bekerfinale,” besluit Nason.

Tickets voor bekerfinale

Heb jij nog geen tickets voor de bekerfinale, maar wil je er zondagmiddag toch bij zijn? Dat kan! Bestel hier je tickets, en we zien je graag zondagmiddag in De Uithof in Den Haag!

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht