Komend weekend barst het ijshockeygeweld los! De finale van de playoffs in de BeNe-League start vrijdag in Thialf. Dan neemt UNIS Flyers het op tegen HYC Herentals. In een best-of-five serie gaan beide teams uitmaken wie kampioen wordt van Nederland en België. Vrijdagavond is de eerste wedstrijd (20.30 uur). Zondagavond (20.00 uur) is de tweede wedstrijd en game 3 is woensdagavond in Thialf, om 20.00 uur.

Uitschakeling Bulldogs Liège

Hoofdcoach Mike Nason vat het playoffs-gevoel samen: ,,De playoffs gaan om emotie en adrenaline.” De twee beste teams van de competitie staan tegenover elkaar. UNIS Flyers schakelde in de halve finale Bulldogs Liège uit, terwijl HYC Herentals na drie wedstrijden als winnaar uit de strijd kwam tegen Eaters Geleen.

Vorig weekend won het team van hoofdcoach Mike Nason twee keer van Bulldogs Liège. In Thialf zegevierde UNIS Flyers met 4-2, twee dagen later pakte het team de winst in België: 5-3. Nason is tevreden over beide winstpartijen. ,,We speelden heel goed. We controleerden grote delen van beide wedstrijden. Ik vind dat we beide wedstrijden verdiend hebben gewonnen. We waren mentaal en fysiek sterk.”

Kolkend Thialf

Tegen Bulldogs Liège kolkte de ijshockeyhal van Thialf. Nason hoopt dat vrijdagavond weer mee te maken. ,,Al voordat de wedstrijd begint en wij nog in de catacomben staan, hoor je het publiek met hun trommels en hun gezang. Je voelt de energie. Dat is geweldig. Ik heb het publiek nog nooit zo veel geluid horen maken. De jongens vinden het fantastisch,” hoopt Nason op de extra steun van het publiek.

Start finale tegen Herentals

In Herentals ontmoet UNIS Flyers een tegenstander van formaat. In de competitie wonnen de Friezen twee keer in overtime van Herentals. ,,Ik verwacht dat we aan elkaar gewaagd zijn. In de competitie pakten wij slechts twee punten meer dan zij. Het ligt dus dicht bij elkaar,” vertelt Nason.

De coach kan tegen Herentals niet beschikken over Aldo van Aalderen (1 wedstrijd schorsing), Ernesto Klem en Lars den Edel. ,,Dat mogen we natuurlijk niet als excuus gebruiken. Dit is voor andere spelers juist een kans om zich te laten zien. Grote spelers hebben zo ook hun kans gekregen. We gaan kijken naar de sterkste invulling.”

“Tegen Herentals moeten we sterk zijn en ons houden aan het strijdplan. We mogen niet in hun spel meegaan. Als we gestructureerd blijven spelen dan heb ik vertrouwen dat wij in het voordeel zijn,” aldus Nason.

Kom naar Thialf en moedig UNIS Flyers aan!

De eerste wedstrijd in de finale serie is vrijdag 22 maart om 20.30 uur in Thialf. Steun het team en zorg weer voor een kolkend Thialf! Tickets zijn in de voorverkoop te bestellen op VanPlan.nl. Klik hier om de tickets direct aan te schaffen!

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht