UNIS Flyers heeft twee spelers aan de selectie van volgend seizoen toegevoegd. Goalie Martijn Oosterwijk en verdediger Pippo Limnell Finocchiaro hebben hun ja-woord aan UNIS Flyers gegeven voor het komende seizoen. 

Voor Martijn Oosterwijk betekent dit zijn tweede opeenvolgende seizoen bij UNIS Flyers. De 29-jarige Groninger heeft zijn contract met één seizoen verlengd bij UNIS Flyers. Oosterwijk keerde vorig seizoen terug bij UNIS Flyers na uitstapjes in Tilburg en Zweden.

Martijn is blij dat hij volgend seizoen opnieuw het doel van UNIS Flyers mag verdedigen. ,,Ik zit goed op mijn plek in Heerenveen. Het is mijn tweede thuis geworden,” vertelt hij. ,,Jongens zoals Brent, Aldo en de gebroeders Nijland ken ik al super lang in verband met mijn eerdere jaren in Heerenveen. En dat is gewoon zeer prettig om weer mee samen te spelen. Verder is het een goede organisatie met fantastische fans.”

De goalie keerde vorig seizoen terug op het vertrouwde nest in Heerenveen en pakte direct twee prijzen. ,,Ik kijk heel tevreden terug op het afgelopen seizoen. Helaas door alle omstandigheden hebben we niet verder kunnen strijden voor het BeNe-league Kampioenschap, maar gelukkig hebben we wel de beker en het Nederlands kampioenschap weten binnen te halen.”

Ervaring

Martijn voelt zich op zijn plek in het team van UNIS Flyers. ,,Mijn primaire rol is natuurlijk heel simpel: pucks stoppen, haha. Verder probeer ik het team vertrouwen te geven, zodat we in verschillende situaties rustig blijven en zo gestructureerd weer een aanval kunnen opzetten. Ik denk zelf dat mijn ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan veel helpt op het ijs en in de kleedkamer,” legt Martijn uit, die heel graag het succes van het afgelopen seizoen wil doorzetten.

Hij weet ook dat andere ploegen anders kijken naar UNIS Flyers dan het afgelopen seizoen. ,,Ik denk dat men ons nu eerder ziet als favoriet dan de underdog zoals afgelopen jaar. Dat kan gevaarlijk zijn. Kijk naar Nijmegen en Geleen afgelopen seizoen. Allebei zeer goede teams waar veel druk op werd gelegd. Maar ik denk dat wij de druk zeker aan kunnen en laten zien dat wij favoriet zijn en blijven,” klinkt het strijdvaardig.

Martijn heeft ook nog een doel voor zichzelf het komende seizoen. “Persoonlijk wil ik een nog constanter jaar hebben dan afgelopen jaar. En gewoon net zo veel plezier hebben als afgelopen jaar. Hopelijk in een uitverkocht Thialf want dat was denk ik wel het hoogtepunt van afgelopen seizoen. Geweldig!” besluit hij.

Pippo Limnell ook volgend seizoen bij UNIS Flyers

Naast Oosterwijk heeft ook Pippo Limnell Finocchiaro  zijn contract met één seizoen verlengd. De 32-jarige verdediger gaat daarmee zijn zesde seizoen in bij UNIS Flyers. ,,Misschien komen er nog wel een paar bij voordat ik met pensioen ga,” lacht hij.

Pippo Limnell IJshockeyclub UNIS Flyers Heerenveen

Pippo Limnell Finocchiaro, foto: Margo Mulder

De geboren Italiaan heeft het naar zijn zin in Heerenveen. ,,Het is de beste ijshockey-organisatie van Nederland. De club is heel professioneel en heeft de zaken goed voor elkaar, zodat wij als spelers ons kunnen focussen op ijshockey. Daarnaast vind ik het fantastisch om te spelen in Thialf voor de beste fans in de league. De mensen zijn hier heel aardig, zowel bij de club als in de stad.”

Geweldig team

Vorig seizoen pakte UNIS Flyers twee prijzen, maar wegens de Corona-uitbraak werd het seizoen vroegtijdig geëindigd. ,,Het was een geweldig jaar,” blikt Pippo terug. ,,We wonnen alles en ik denk dat we goede kans maakten om ook het BeNe-League kampioenschap te pakken. We hadden een geweldig team met goede jongens die ook veel lol onderling hadden.”

Voor het komende seizoen is hij strijdvaardig. ,,Ik wil graag doorgaan waar we vorig seizoen zijn gestopt. Natuurlijk kan ik clichématig zeggen: ‘we winnen drie cups’, maar ik denk dat het beter is om te focussen op de eerst mogelijke cup. Daarna kijken we pas verder.”

Pippo is al goed aan het trainen om zo fit mogelijk aan het volgende seizoen te beginnen. ,,De voorbereidingen begonnen al een week nadat het vorige seizoen was beëindigd. Ik fiets veel, doe aan hardlopen en werk veel met gewichten. Ik heb een spinningfiets thuis. Ik hoop dat alles snel weer normaal wordt zodat we snel aan het nieuwe seizoen kunnen beginnen.”

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht