Aanvaller Lennart Vosmer speelt aanstaande zondag zijn tweede bekerfinale op het hoogste niveau. Samen met zijn teamgenoten van UNIS Flyers strijden ze tegen UltimAir Hijs Hokij in De Uithof in Den Haag. De inzet van die middag: de Nederlandse beker. De face-off is om 15.00 uur. 

Afgelopen weekend stonden beide teams ook tegenover elkaar in Den Haag. UNIS Flyers trok aan het kortste eind en verloor met 4-1. Volgens Lennart had het scoreverloop ook in het voordeel van UNIS Flyers kunnen uitvallen. ,,We hebben onze kansen gehad. Soms lukt het eerste schot niet, maar dan moet je vol gaan voor het tweede of derde schot. Of alert zijn op de rebound.”

Hoewel Lennart pas 19 jaar is, is hij niet meer weg te denken uit de line-up van UNIS Flyers. Inmiddels heeft hij dit seizoen al vijf goals achter z’n naam staan. Vorig seizoen speelde hij z’n eerste bekerfinale. UNIS Flyers verloor die nipt met 3-2.

Ook toen was UltimAir Hijs Hokij de tegenstander in de bekerfinale – en later ook voor het Nederlands landskampioenschap én in de play-offs voor de BeNe-League. Beide teams staan dus vaak tegenover elkaar. ,,We spelen inderdaad vaak tegen ze. Ik denk dat het goed is dat we op onze donder hebben gekregen vorige week,” blikt Lennart terug op het 4-1 verlies tegen Den Haag.

In de bekerfinale van zondag moet het dus anders. ,,Veel druk zetten, hits afmaken en onze jonge benen inzetten,” kijkt Lennart vooruit. UNIS Flyers heeft inderdaad een jong team. ,,We moeten meer energie leveren. Zowel op het ijs, als ook onderling naar elkaar toe. Elkaar helpen en motiveren.”

Lennart kijkt nuchter vooruit naar de bekerfinale. ,,Eigenlijk is het gewoon een wedstrijd. We moeten ons juiste spel spelen. Het wordt niet ineens allemaal anders nu we in de bekerfinale staan. Iedereen moet z’n eigen rol spelen en de goede energie brengen,” besluit de geboren Heerenvener.

Tickets bekerfinale

Wil jij erbij zijn als UNIS Flyers het zondagmiddag om 15.00 uur opneemt tegen UltimAir Hijs Hokij? De wedstrijd wordt gespeeld in De Uithof in Den Haag en tickets zijn hier te bestellen via Ticketpoint. Tot zondag!

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht