UNIS Flyers heeft aanvaller Lars den Edel langer aan zich weten te binden. De 26-jarige Lars begint alweer aan zijn zesde seizoen bij UNIS Flyers. In de corona-periode was hij nog even actief in Zweden bij Nässjö HC. Afgelopen seizoen was Lars goed voor 10 goals, 8 assists in de BeNe-League. 

Lars was er snel over uit. Hij wil graag blijven ijshockeyen bij UNIS Flyers. ,,Flyers is de club waar ik ben begonnen met de sport. Ik heb een aantal uitstapjes gemaakt in mijn ijshockey-carriere, maar Flyers voelt voor mij toch altijd vertrouwd. De groep die we hebben is altijd hecht en goed met elkaar. De meeste jongens binnen het team zijn goede vrienden geworden. En ik moest van Martijn Oosterwijk terug komen, hij mistte me te veel tijdens de zomerperiode. Ik houd altijd contact met Mike Nason in de zomer over mijn plannen en wat de verwachtingen voor het komende seizoen zijn. En na zo’n raar seizoen alle restricties, is er niks beters dan een vol Thialf,” vertelt Lars.

Dat Martijn hem mist, kan kloppen aangezien hij voor de zomerperiode de Atlantische Oceaan overstak en de zomer doorbracht in Verenigde Staten. ,,Ja, ik woon in Amerika nu en ben hier vooral lekker aan het genieten. Daarnaast sta ik elke week drie keer op het ijs en doe ik aan krachttraining. En golfen natuurlijk. Voor de rest houd ik me bezig met op het strand liggen en bruin bakken,” lacht Lars.

Met zijn 26 jaar is Lars één van de oudere spelers in de selectie van Mike Nason, maar hij vindt niet dat zijn rol in het team anders wordt. ,,Ik probeer altijd al een voorbeeld te zijn voor de jongere jongens. Maar nu we een jonger team hebben, zal dat wel meer zijn dan daarvoor. En voor de rest op het ijs speel ik gewoon mijn eigen spelletje door fysiek aanwezig te zijn en belangrijk zijn in de grotere wedstrijden.”

Binnenkort start alweer het nieuwe seizoen. ,,Ik verwacht dat het een pittig jaar zal worden. We zijn de kampioen, dus iedereen wil ons verslaan. Gelukkig is de samenstelling van het team niet veel veranderd en hebben de jonge jongens van vorig jaar goed gespeeld. Zij hebben ervaring opgedaan en kunnen nu met meer zelfvertrouwen spelen. De nieuwe spelers zullen er even in moeten komen met onze systemen en hoe coach Mike wil spelen, maar dat komt zeker goed. Van mezelf wil ik wat losser kunnen spelen en niet teveel nadenken over alle situaties. Gewoon hockeyen en plezier hebben met de jongens. En dat plezier is altijd extra goed als je de wedstrijden wint. Ik kan niet wachten om weer met de boys op het ijs te staan en voor onze fans wedstrijden te winnen!” besluit Lars enthousiast!

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht