UNIS Flyers heeft zich voor volgend seizoen verzekerd van de diensten van Juha Kiilholma en Jeremy ten Brink. Kiilholma kende vorig seizoen een uitstekend eerste jaar bij UNIS Flyers. De ervaren Finse speler was een belangrijke pion in het speelveld van coach Mike Nason. Naast de ervaring van Kiilholma heeft UNIS Flyers ook het contract met Jeremy ten Brink verlengd. De 18-jarige verdediger begint daarmee aan zijn tweede seizoen bij UNIS Flyers.

Jeremy komt uit de eigen jeugd en heeft zijn opleiding bij Flyers genoten. Vorig seizoen had hij een uitstekend jaar bij UNIS Flyers ToekomstTeam. Daarnaast kreeg hij de nodige speelminuten bij UNIS Flyers. ,,Ik ben vorig jaar gevraagd door Mike en heb heel veel plezier gehad en erg veel geleerd. Ik kom uit Heerenveen en ik heb nooit ergens anders gespeeld. Dus ik wil graag in de BeNe-League voor Flyers spelen,” vertelt Jeremy.

Met het ToekomstTeam had Jeremy een prima jaar. ,,Afgelopen seizoen heb ik bij het ToekomstTeam een goed seizoen gehad. Veruit het beste seizoen voor mij in punten, maar eerlijk gezegd let ik daar niet echt op. Toch ben ik altijd wel blij met een goal of een assist. Maar ik ben even blij als ik een schot blok of een goede check afmaak.” In het team van coach Mike Nason mocht hij al de nodige speelminuten maken vorig seizoen. ,,Ik denk dat ik een verdedigende verdediger ben maar toch ook wel aanvallende acties kan creëren vanuit de verdediging. Ik hoop dat ik komend seizoen weer net zo veel kan leren als afgelopen seizoen. Ik wil mezelf graag verbeteren in snelheid en nog wat fysieker spelen,” aldus Jeremy ten Brink.

Kiilholma terug bij Flyers

Naast het vastleggen van de jonge Jeremy ten Brink, heeft UNIS Flyers met Juha Kiilholma een zeer ervaren ijshockeyer terug weten te halen. De 37-jarige Finse aanvaller was afgelopen seizoen succesvol bij UNIS Flyers en een belangrijk lid in het team. ,,Het was een erg leuk seizoen,” blikt Juha terug. ,,We hadden een goede groep.”

Mede daardoor wil Juha graag nog een seizoen voor UNIS Flyers uitkomen. ,,De club heeft een goede organisatie en er werken veel goede mensen rondom het team. Daarnaast hebben we de beste fans van Nederland. Afgelopen seizoen was een goed jaar, maar het is natuurlijk teleurstellend dat we het seizoen niet konden afmaken,” vertelt Juha.

Goed voorbeeld zijn

Met zijn karrenvracht aan ervaring – meer dan 750 wedstrijden op het hoogste Finse ijshockeyniveau – speelde hij in Zweden, Denemarken, Verenigde Staten en Polen. ,,Ik wil graag het team helpen en een goed voorbeeld zijn voor de jonge spelers,” klinkt het nederig.

Voor volgend seizoen weet Juha nog niet precies wat hij kan verwachten. ,,Het is lastig,” beaamt hij. ,,Maar als we hard werken en de juiste dingen doen, hebben we weer een kans om voor de prijzen te kunnen gaan,” zegt Juha, die deze zomer eerst gaat genieten van de mooie Finse natuur. ,,Ik vind het leuk om de natuur in te trekken. En ik speel graag golf. Daarnaast bereid ik me alvast voor op het komende seizoen natuurlijk.”

Foto Juha Kiilholma: Martin de Jong

Deel dit bericht