Aanvaller Kevin Nijland keert komend seizoen weer terug op het ijs van UNIS Flyers. De 28-jarige geboren en getogen Heerenvener speelt al zijn hele carrière bij UNIS Flyers, en plakt er nu dus weer een seizoen aan vast. 

Kevin volgt daarin zijn jongere broer Marc, die eerder al aangaf volgend seizoen voor UNIS Flyers uit te gaan komen. ,,Ik heb bij UNIS Flyers verlengd omdat de gesprekken met Henk (Hoekstra, voorzitter, red.) positief zijn verlopen. Daarnaast woon in natuurlijk in Heerenveen en heb hier ook mijn werk,” vertelt Kevin, over de goede combinatie die hij heeft tussen werk en ijshockey.

In de Covid-19 periode heeft Kevin een aantal nieuwe ontwikkelingen doorgemaakt. ,,Anderhalf jaar geleden heb ik nieuw werk gevonden in de makelaardij. En heb ik samen met mijn vriendin een huis gekocht.”

In het laatste seizoen (2019-2020) waarin UNIS Flyers Nederlands kampioen werd en de nationale beker veroverde, was Kevin grotendeels op reis. Dat seizoen heeft hij dus deels moesten missen. Desondanks verwacht hij niet dat hij daardoor meer achterstand moet inhalen. ,,Dat denk ik niet, veel mensen vergeten dat ik de eerste twee maanden van dat seizoen alle trainingen heb mee gedaan. Maar ook de laatste twee maanden van dat seizoen, heb ik mij weer aangesloten bij de groep met gespeelde wedstrijden,” legt Kevin uit.

Voor het komende seizoen is Kevin al een poosje in voorbereiding. ,,Afgelopen maanden ben ik weer veel aan het trainen en let ik goed op mijn voeding,” geeft hij aan. Voor het aanstaande seizoen heeft Kevin eigenlijk maar één doelstelling: ,,Het belangrijkste is om weer veel plezier te hebben in het spel.”

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht