Aanvaller Marc Nijland heeft zijn krabbel geplaatst onder een nieuwe verbintenis bij UNIS Flyers. De behendige 24-jarige aanvaller begint daarmee aan z’n achtste seizoen in het tenue van UNIS Flyers. 

Uit z’n dak

Marc Nijland heeft zich niet verveeld in de periode dat hij zonder ijshockey zat. ,,Het afgelopen jaar ben ik druk bezig geweest met het verbouwen van het huis dat ik samen met mijn vriendin heb gekocht, twee dagen na het Nederlands kampioenschap in maart 2020,” steekt Marc van wal. ,,Daarnaast werk ik full-time waardoor alles gewoon door gaat.” Marc stipt het al even aan: het Nederlands kampioenschap. Daarin had hij een grote bijdrage door de game-winning goal te scoren. ,,Het is helaas alweer een hele tijd geleden, ook al voelt dat voor mij niet zo. Ik kijk af en toe nog wel eens het filmpje hoe een uitverkocht Thialf uit z’n dak gaat. En dan twee weken later mag er opeens geen ijshockey meer gespeeld worden.”

Grotere ambitie

In de afgelopen periode heeft Marc zich fit gehouden op verschillende manieren. Op één staat het klussen in zijn huis, maar natuurlijk ook via krachttrainen wat hij thuis doet en skeeleren. Marc kijkt uit naar het nieuwe seizoen. ,,Afgelopen seizoen heb ik een stijgende lijn bij mijzelf gemerkt in mijn spel, en daardoor is de ambitie nog groter geworden om straks een belangrijke speler te worden.”

1,5 jaar

Wat hij precies van het komende seizoen mag verwachten, vindt Marc een lastige vraag. ,,Ik vind het moeilijk om er iets van te verwachten. De meeste Nederlandse jongens hebben al bijna 1,5 jaar niet op het ijs gestaan. Meestal sta je een zomerperiode niet op het ijs en dat is al wennen wanneer je dan voor het eerst weer op het ijs staat. Moet je nagaan hoe dat is na 1,5 jaar. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in om straks weer alle jongens te zien en lekker op het ijs te staan,” besluit Marc.

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht