Het had wat voeten in aarde, maar Kenny Welles keert terug bij UNIS Flyers. Afgelopen vrijdag stond hij voor de eerste keer op het ijs, en speelde vervolgens in beide oefenwedstrijden mee. Het betekent alweer het tiende seizoen in de hoofdmacht, voor de 28-jarige speler.

De Flyers-fans moesten lang wachten op het moment dat Kenny weer op het ijs stond. ,,Het was een puzzel die gelegd moest worden,” lacht Kenny. Hij wisselde afgelopen zomer van baan. In zijn nieuwe baan heeft hij ook te maken met avond- en weekenddiensten. Dat maakt het voor hem lastig om tijd te vinden voor zijn geliefde sport.

,,Ik had geen idee of het mogelijk was om op dit niveau te blijven spelen. Er was een grote kans dat het niet mogelijk zou zijn. Ik heb daar gesprekken mee gehad op het werk en met de club. In eerste instantie zei mijn werk: topsport ernaast is bijna niet te doen qua aantal wedstrijden en trainingen. Met de insteek dat het lastig voor mij zou worden, ben ik terug naar de club gegaan. Echter was de club positief en zagen we kansen en oplossingen. Vervolgens ben ik weer in gesprek gegaan met mijn werkgever. Zij zijn gaan puzzelen met avonddiensten en weekenddiensten, en het is dus gelukt!”

Met een nieuw ijshockeyseizoen én een nieuwe baan, zal het voor Kenny een intensief seizoen worden. Maar hij heeft het er graag voor over. ,,Je krijgt van ijshockey zo’n fijn gevoel. In de winter is het team mijn familie. Je zet heel veel voor de sport opzij. Maar de kick die je krijgt, de sociale momenten met elkaar, de sfeer, het publiek. Dat vind ik fantastisch,” vertelt Kenny enthousiast. ,,Voor sommige mensen is het een wedstrijd kijken, maar als je het speelt is het heel anders. Het is niet alleen een hobby. Het geeft een adrenaline kick. Elke keer dat je de puck raakt, dat je een check geeft of ontvangt, dat is heerlijk. Voor elke wedstrijd ben je nog steeds een beetje zenuwachtig, de gezonde spanning. Zo lang dat nog blijft, dan is het goed,” lacht hij.

Eenmaal terug in de Flyers kleedkamer, zag hij ook een paar nieuwe gezichten. ,,We zijn een aantal jongens kwijt met veel ervaring. Zij hebben bewezen wat ze kunnen en brachten leiderschap. Maar we hebben veel jonge jongens ervoor terug gekregen, die op een hoog en snel niveau kunnen spelen. Dat biedt perspectief. Maar wat dit seizoen mogelijk is? Geen idee. Dat is allemaal om te ervaren.”

Kenny geniet heel erg om weer onderdeel van het team te zijn. ,,We hebben een heel open en eerlijk team. Heel gezellig. De sfeer die ik meteen merkte toen ik binnenkwam: veel energie. Zowel van de jonge jongens als de oudere jongens. Iedereen staat klaar voor elkaar. Er zit een heel fijne en positieve energie in de groep.”

Na één training kon Kenny direct aan de bak met twee oefenwedstrijden. ,,Heerlijk. Een perfect begin. Het voelt altijd goed om weer op het ijs te staan. Qua spierpijn valt het nog heel erg mee. Maar ik heb de hele zomer doorgetraind, voor het geval ik tóch op dit niveau kon blijven spelen,” besluit Kenny.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht