De selectie van UNIS Flyers krijgt steeds meer vorm. Verdediger Justin van Baarsen heeft zijn contact bij UNIS Flyers verlengd. De 21-jarige verdediger begint komend seizoen aan zijn tweede jaar in Heerenveen.

Vorig seizoen kwam Justin tot drie goals in de BeNe-League. Hij beleefde een prima seizoen, en daarom was het geen lastige keuze om z’n verblijf te verlengen. ,,Heerenveen beviel me goed,” vertelt Justin. ,,Ik had het vorig seizoen goed naar m’n zin. We hebben een leuke groep, en ook buiten het ijs was het gezellig. Op het ijs had ik het gevoel dat er vorig seizoen meer in zat dan wat het uiteindelijk is geworden. We hebben een jong team. Dat maakt het ook leuk, vind ik.”

Justin kijkt met tevredenheid terug op vorig seizoen. ,,Volgens mij heb ik wel een steady seizoen gespeeld. Als team wilden we minimaal één prijs pakken. Maar dat is helaas niet gelukt. Vorig jaar zijn we alleen maar tweede geworden. Dit seizoen willen we een belangrijke prijs pakken,” is Justin strijdvaardig.

Hij is ook erg te spreken over de uitbreiding van de BeNe-League met twee Duitse teams, en de uitbreiding van de Nederlandse bekercompetitie. ,,Met de Duitse teams erbij wordt de competitie alleen maar leuker. Je speelt niet meer tien keer tegen hetzelfde team. Dat geldt ook voor de bekercompetitie. Die is nu groter gemaakt met meer teams. Dat maakt het alleen maar leuker en speel je ook tegen andere teams dan dat je gewend bent.”

De start van het nieuwe seizoen duurt nog even, maar Justin heeft er zin in. Hij bereidt zich de komende periode goed voor op het nieuwe ijshockeyseizoen. ,,Ik werk hard aan mezelf, zodat ik fit ben voordat het seizoen begint,” besluit Justin.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht