Goalie Jeff Honebeeke draagt komend seizoen het shirt van UNIS Flyers. De 31-jarige Groninger komt over van Leeuwarden Capitals. Honebeeke speelde eerder al twee seizoenen bij UNIS Flyers.

Door het vertrek van Jorrit Vos naar Leeuwarden Capitals kwam er een plek vrij in de selectie van UNIS Flyers. Hierdoor kwam Jeff Honebeeke in beeld om samen met Martijn Oosterwijk het goalie-duo voor komend seizoen te vormen.

Warme club

In 2017 tekende Jeff Honebeeke zijn eerste contract bij UNIS Flyers en beleefde er twee goede seizoenen. In verband met zijn werk bij de Nederlandse Spoorwegen (NS) kon hij een derde seizoen niet combineren en nam daarom eenĀ time-out van ijshockey. Het afgelopen jaar speelde Honebeeke in Leeuwarden bij de Capitals. Nu is hij terug bij de club waar hij goede herinneringen aan heeft. ,,Ik heb het altijd naar mijn zin gehad in Heerenveen. Het team beviel me goed en ik heb een goede band met mensen rondom het team altijd gehouden. De faciliteiten voor een ijshockeyer zijn goed bij UNIS Flyers en daarnaast – en niet onbelangrijk – zijn het publiek leuke mensen. Ik kijk er erg naar uit om weer een Flyer te zijn,” vertelt Jeff Honebeeke vanuit zijn woonplaats Groningen.

Sportieve ambities

Na twee jaar afwezigheid in de BeNeLeague keert Jeff Honebeeke nu terug op het hoogste niveau. Hij verwacht een aantal trainingen nodig te hebben om weer te wennen aan het niveau. ,, Ik heb de afgelopen jaren nog veel op het ijs gestaan en in mijn schuur heb ik een eigen fitnesshok. Fysiek ben ik er klaar voor. Het zal me even tijd kosten om weer te wennen aan de snelheid,” blikt Honebeeke vooruit. Zijn sportieve ambitie voor komend seizoen is helder en de basis daarvan is vooral plezier. ,,Ik wil graag een gouden medaille in plaats van de zilveren die we tijdens mijn tijd bij Heerenveen pakten.”

Honebeeke zal op korte termijn aanhaken bij het team. Eerst zal hij een aantal andere verplichtingen moet afronden en daardoor de eerste groepstrainingen missen.

Foto: Pieter-Jord Hovenga

 

 

 

 

 

Deel dit bericht