Vrijdagavond speelt UNIS Flyers de belangrijke halve finale voor het Nederlands kampioenschap. Om 20.30 uur in Thialf valt de puck tussen UNIS Flyers en Snackpoint Eaters Limburg. Inzet is een plek in de finale op zondagmiddag om 15.00 uur in Thialf. Aanvaller Jasper Nordemann onderstreept het belang van deze wedstrijd.

,,We moeten deze week een goede voorbereiding maken,” vertelt Jasper. ,,We weten dat Geleen snel uit de hoek kan komen. De laatste wedstrijd tegen hen werden we verrast. Ze hebben een goed team. In een halve finale gaat het om één wedstrijd. De vorm van de dag is belangrijk. De neuzen moeten dezelfde kant op staan,” weet hij.

UNIS Flyers bereidt zich hetzelfde voor als andere wedstrijden. ,,Maar je moet jezelf scherp houden en anderen daarin meetrekken,” zegt de assistent-captain van Flyers. ,,Die scherpte is nodig. Maar je moet de druk ook niet te hoog leggen, anders ga je misschien toch andere dingen doen. Je moet juist dezelfde dingen blijven doen, maar wel in je achterhoofd houden hoe belangrijk deze wedstrijd is.”

Eerder dit seizoen verloor UNIS Flyers nipt de finale van de Nederlandse beker. Nu krijgt UNIS Flyers weer de kans om zich te plaatsen voor een finale. ,,Zoiets speelt in je achterhoofd ook mee. We hebben toen alles gegeven en waren écht dichtbij de overwinning. Alle spelers van ons weten wat er voor nodig is om zo’n belangrijke wedstrijd winnend af te sluiten,” besluit Jasper.

Tickets

Wil jij erbij zijn deze halve finale tegen Snackpoint Eaters Limburg? Dat kan! Bestel alvast je tickets online via VanPlan, zodat je niet in de rij hoeft te staan. De wedstrijd begint 20.30 uur. UNIS Flyers kan jouw steun hard gebruiken en moedig ze aan in deze halve finale strijd. Tot vrijdag!

Foto: Fanfoto.nl

 

Deel dit bericht