De selectie van UNIS Flyers verwelkomt komend seizoen Nederlands international Jord Smit. De aanvaller komt over van Microz Eaters uit Geleen. 

Smit versterkt aanval

De 22-jarige Smit keert terug naar zijn Friese roots voordat hij vertrok naar Geleen. Op een uitstapje na in Eindhoven heeft hij altijd voor de Eaters gespeeld. In April maakte hij op het WK zijn debuut in het Nederlands Team. Smit kijkt er naar uit om naar Heerenveen te komen. “Ik heb fijne gesprekken gehad en een goed beeld gekregen.”

Het afgelopen seizoen wist Jord Smit in 42 wedstrijden tot 27 punten te komen. Hij scoorde 13 goals en gaf 14 assists. Ook Mike Nason is enthousiast over aantrekken van Smit. “Het is een jonge speler die zich razendsnel ontwikkelt. Hij heeft een fysieke speelstijl waar we naar zochten. Jord heeft een goede mentaliteit en echt een passie voor ijshockey. Zijn drang om beter te worden is fijn voor een coach. Dat heb ik ook ervaren bij het Nederlands team met hem. Hij is multi-functioneel inzetbaar in ons team.”

Ambitieus

De terugkeer naar Friesland betekent voor Smit het weerzien van voormalige teamgenoten. Met onder andere Marc Nijland, Jasper Nordemann en Martijn Oosterwijk speelde hij eerder samen. Het zichzelf verder verbeteren als ijshockeyer is de voornaamste reden om naar Heerenveen te komen. Smit: “Ik ben pas 22 en wil nog een stap zetten in mijn ijshockey carrière. In Heerenveen verwacht ik die kans te krijgen onder begeleiding van Mike Nason.”

Op dit moment is Smit bezig om zichzelf klaar te stomen voor het nieuwe seizoen in Geleen. Halverwege augustus zal hij naar Friesland komen. In de tussentijd rondt hij ook zijn opleiding aan Hogeschool Zuid af. “Ik ben bijna klaar met mijn thesis International Business Management over Air Safety Training voor luchtvaartbemanning.” Toch wil hij graag de studieboeken zo snel mogelijk weer veranderen voor de ijshockey uitrusting. “Zodra ik mijn outfit aan heb, wil ik alleen maar winnen. Ik ben voor niemand bang en ga voor iedereen door het vuur. Wat ik tot dusver van de Flyers organisatie heb gemerkt bevalt me prima. In september ben ik er 100% klaar voor om alles te geven. Ik zal jullie niet teleurstellen”, kijkt Smit vooruit op het seizoen.

Seizoenkaart voorverkoop van start

Kom jij Jord volgend seizoen aanmoedigen in Thialf? De voorverkoop van seizoenkaarten voor het volgende seizoen loopt nog vandaag. Er geldt een extra korting op de seizoenkaarten tot 15 juni 2019. Met deze early bird zijn de seizoenkaarten € 145 voor volwassenen en € 65 voor jeugd t/m 17 jaar. Seizoenkaarten kunnen uitsluitend worden besteld via VanPlan. Wil jij ook met korting het volgende Flyers-seizoen meemaken? Klik hier om een seizoenkaart te bestellen.

Foto: Rob Oostwegel

Deel dit bericht