Aanvaller Eef Gerritsen heeft zijn contract bij UNIS Flyers verlengd. De behendige forward begint komend seizoen aan zijn tweede jaar bij UNIS Flyers.

Voor Eef was de keuze eigenlijk heel gemakkelijk om bij te tekenen. ,,Het beviel me wel,” lacht Eef, als hij terug blikt op afgelopen seizoen. ,,Ik heb het leuk gehad. Het is een leuk team, de club is goed georganiseerd en natuurlijk hebben we de BeNe-League gewonnen. Dat scheelt ook. Het team is heel close met elkaar. Ik heb het idee dat het team erg naar elkaar toe is gegroeid. Binnen het team heb ik afgelopen jaar veel getraind met Roope (Nikkilä) en Jasper (Nordemann). Dat was heel prettig.”

Ook het spelen voor een volgepakt Thialf is Eef goed bevallen. ,,In corona-tijd was het minder. Er is geen publiek, maar ook naast het ijshockey kon je niet veel doen. Het was geweldig dat er weer publiek bij wedstrijden mocht komen. Dat is toch wel het leukste. Als je dan op het ijs staat, en je hoort die mensen, daar doe je het voor,” vertelt Eef.

Eef is tevreden over de ontwikkeling die hij doormaakt. ,,In het begin was het even wennen. Coach Mike Nason was voor mij nieuw. Ik had nog nooit voor hem gespeeld, maar hij heeft mij goed geholpen. Ik probeer gewoon mijn best te doen. Een betere speler te worden.”

Dat Eef stappen heeft gezet als ijshockeyer, bewees zijn uitnodiging voor het Nederlands team. In april werd hij geselecteerd voor het WK in Kroatië en speelde daar vier wedstrijden. ,,Dat was de kers op de taart,” vertelt Eef. ,,Dat was heel gaaf. De eerste keer was wel een beetje spannend omdat je je debuut maakt. Het is toch het ‘grote’ Nederlands team. Vanaf kleins af aan wil je daar graag bij zijn.”

Deze zomer gaat Eef weer hard aan het werk om fit aan het nieuwe seizoen te beginnen. ,,In Dordrecht ligt de hele zomer ijs, daar spelen we op zondag meestal drie tegen drie. Verder wil ik fit blijven en sterker worden. Mijn doel voor volgend seizoen? De BeNe-League winnen is gelukt, nu willen we de andere finales winnen,” lacht Eef.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht