Na gezamenlijk overleg hebben het bestuur van de BeNeLeague en de deelnemende clubs besloten een tijdelijke competitie stop in te lassen. Voor UNIS Flyers betekent dit dat de thuiswedstrijd tegen Luik Bulldogs op 2 januari wordt verschoven. 

Hieronder het bericht vanuit het BeNe-League bestuur en de clubs:

De afgelopen weken is er regelmatig overleg geweest tussen het bestuur en alle vertegenwoordigers van de BNL teams over de steeds verontrustender wordende Corona situatie in België en Nederland. Sinds half november is spelen met publiek in Nederland niet meer toegestaan en in België is deze maatregel onlangs ook gedeeltelijk van kracht. Trainen en spelen van wedstrijden in de avonduren is in beide landen wel toegestaan. Het spelen zonder publiek heeft een duidelijk negatieve invloed op de sfeer en de gehele entourage in het stadion bij de wedstrijden, maar ook de financiële impact door het gemis aan inkomsten is inmiddels duidelijk merkbaar.Het bestuur en de clubs hebben daarom besloten om een korte competitie stop in te lassen ter overbrugging naar een hopelijk betere situatie in januari.
Wij hopen dat alle nu door de overheid genomen maatregelen er toe leiden dat er dan weer met publiek mag worden gespeeld. Deze korte break zal ingaan na het speelweekeinde van 12 of 19 december. De clubs zijn zelf vrij om te bepalen welke datum voor hen het beste uitkomt. Het is de bedoeling vanaf 7 januari 2022 te competitie weer te hervatten Nadere informatie hierover zal begin januari volgen. Omdat er wedstrijden moeten worden verplaatst zal er vanaf de herstart van de competitie ook een aangepaste competitiekalender van toepassing zijn. Dit aangepaste schema zal tijdig worden gepubliceerd.

Programma UNIS Flyers

UNIS Flyers heeft ervoor gekozen om de resterende wedstrijden in het kalenderjaar te gaan spelen. Hierdoor komt de club dit kalenderjaar nog vier keer in actie. Het wedstrijdschema is als volgt:

  • Zaterdag 11 december om 20:30 uur: Mechelen Golden Sharks – UNIS Flyers
  • Zondag 12 december om 17:30 uur: UNIS Flyers – Zoetermeer Panters
  • Vrijdag 17 december om 20:30 uur: UNIS Flyers – Chiefs Leuven
  • Zaterdag 18 december om 18:45 uur: Liege Bulldogs – UNIS Flyers

Op 2 januari stond de thuiswedstrijd tegen Liège Bulldogs gepland. Deze wedstrijd zal opnieuw gepland worden.

 

Deel dit bericht