UNIS Flyers en Zoetermeer Panters staan dit weekend twee keer tegenover elkaar op het ijs. Vrijdagavond wordt er om de puck gestreden in Zoetermeer en zaterdag is Thialf het decor van de wedstrijd. 

De ploeg uit Zoetermeer bezet op dit moment de twaalfde plaats op de ranglijst. Met spelers als Turpijn, Staps en Skop heeft de ploeg echter veel kwaliteit. Hoofdcoach Nason verwacht dan ook twee spannende duels tegen Panters. “Ze zijn veel beter dan hun plek op de ranglijst doet vermoeden. Voor ons staan zes belangrijke punten op het spel dit weekend. We moeten zorgen dat we klaar zijn voor deze wedstrijden, want een tegenstander als Zoetermeer kan het ons knap lastig maken.”

De strijd om de play-offs plekken is bijzonder spannend in de BeNe-league. Op dit moment staat UNIS Flyers derde en strijdt het met Nijmegen, Luik en Herentals om de tweede plek. De ploegen staan slechts drie punten uit elkaar.

“Ik vind dat we steeds beter beginnen te spelen. We creëren veel kansen en dat schept vertrouwen. Een ijshockeywet zegt dat het scoren dan ook gaat komen. Doordat we nu tegen Zoetermeer twee maal in twee dagen spelen gaat er een play-offs sfeertje ontstaan. Voor ons is het zaak om twee overwinningen te behalen dit weekend”, geeft Nason vol vertrouwen de ambitie weer.

Zaterdag begint de wedstrijd om 20:30 uur. Online tickets zijn hier te koop.

Deel dit bericht