Na vier jaar UNIS Flyers ging Adam Bezak dit seizoen een nieuw avontuur aan. De aanvaller keerde terug naar zijn geboorteland Slowakije, naar de plek waar hij opgroeide: Bratislava. Daar komt hij dit seizoen uit voor Bratislava Capitals. Ondanks het Corona-virus gaat de competitie daar namelijk wel door, uiteraard met aanvullende maatregelen. 

De 31-jarige Adam heeft het naar zijn zin in zijn ‘eigen’ stad. ,,Om terug te zijn in Slowakije, in Bratislava is fantastisch. Ik bedoel, ik heb hier niet meer gespeeld sinds ik 19 of 20 jaar was. Het is daarom speciaal om hier weer terug te zijn. Het leven is hier goed, maar het Corona-virus maakt de dagelijkse gang van zaken wel lastig,” vertelt hij.

Bratislava Capitals

Na 36 wedstrijden staat Bratislava Capitals op een vijfde plek in de Bet-at-home ICE Hockey League. Adam kwam tot dusver tot vier goals en twee assists. ,,Het is geweldig om bij deze club te zijn. Ze hebben me goed opgevangen. De league is erg goed met veel spelers die NHL-ervaring hebben. We reizen veel en de competitie was lastig vanaf het begin. Soms spelen we vier wedstrijden in zeven dagen, dat vind ik wel heftig als je ook nog moet reizen,” geeft Bezak toe.

Het niveauverschil tussen UNIS Flyers en Bratislava Capitals is best groot, vertelt Adam. ,,Ja, dat verschil is groot. Wij hebben geweldige spelers die voor het nationale team van Slowakije uitkomen en spelen op het Wereldkampioenschap. Daarnaast hebben veel spelers in de topleagues over de hele wereld gespeeld. Iedereen vergelijkt deze competitie met de DEL (hoogste Duitse ijshockeyniveau, red.), sinds dit seizoen zijn een groot aantal AHL-spelers (American Hockey League, red) naar onze competitie gekomen wegens het Corona-virus. Dus in het algemeen denk ik dat deze league op dit moment een topcompetitie is in Europa.”

Bubble

Om te kunnen spelen, moet Adam met zijn team zich zo goed als mogelijk afzonderen en worden ze met regelmaat getest. ,,Het gehele team is in een bubble,” zegt Adam. ,,We mogen alleen trainen en onze familie zien. We worden twee keer per week getest, en dit gebeurt al sinds de start van de competitie. Het is niet toegestaan om andere mensen te zien, behalve onze familie en teamgenoten.”
,,Het Corona-virus is in Bratislava minder aanwezig dan in de rest van het land, maar desondanks is Slowakije in een harde lockdown. We kunnen dus niet zomaar ergens naartoe. Alles is gesloten, behalve de supermarkten, banken en apotheken. Als je trek hebt, is het meest gemakkelijke om online je eten te bestellen,” vertelt Adam, die ook aanstipt dat er veel wordt getest. ,,Het is niet toegestaan om op pad te gaan zonder een negatieve test, die maximaal 10 dagen geldig is.”
Gelukkig vermaakt Adam zich nog prima in Bratislava. ,,Ik heb het redelijk druk met ijshockey en mijn studie, en ik vind het prettig om tijd door te brengen met mijn verloofde. Maar sinds de competitie is gestart heb ik nog geen vrienden kunnen ontmoeten, door het Corona-virus,” besluit Bezak.
Deel dit bericht