Topschutter van afgelopen seizoen Henri Ruotsalainen zien we ook komend seizoen in het shirt van UNIS Flyers. De Finse aanvaller was vorig seizoen goed voor 23 goals en 33 assists in 28 wedstrijden. Henri geniet momenteel nog van een vakantie in Italië en Spanje, maar keert dus in september terug bij UNIS Flyers.

Voor Henri was de keuze gemakkelijk om weer terug te keren naar UNIS Flyers. ,,Ik had het vorig seizoen erg naar mijn zin. Ik voel me op mijn gemak in Heerenveen en Thialf is een goed ijsstadion met alle faciliteiten. Maar ook de mensen lieten mij op mijn gemak voelen. Dus toen UNIS Flyers contact met mij opnam, of ik nog een seizoen wilde komen spelen was de keuze snel gemaakt,” lacht Henri. ,,Ik heb zin om iedereen weer te zien. Ik kom natuurlijk om te trainen en te spelen, maar ik vind het ook belangrijk om dat in een fijne omgeving te doen. En dat kan hier.”

Teamplayer

Vorig seizoen eindigde Henri als topscorer van UNIS Flyers. Die statistieken zijn leuk, maar hij had liever een prijs gewonnen. ,,Eigenlijk is het een seizoen met twee gezichten. Enerzijds ben ik blij dat ik persoonlijk een goed seizoen heb gedraaid, maar anderzijds verloren we alle finales. Ik ben een echte teamplayer. Ik had liever een prijs gepakt, dan de topscorerstitel. Natuurlijk, als import worden er van mij goals en assists verwacht. Maar door de verloren finales van afgelopen seizoen, hebben we nog wat unfinished business,” is Henri ambitieus.

Ook is Henri erg te spreken over de vernieuwing van de Nederlandse bekercompetitie. ,,Dat is erg leuk! Ik denk dat het goed is voor het Nederlandse ijshockey, om ook een aantal teams uit de Eredivisie aan de bekercompetitie toe te voegen. Dat zie je in de bekercompetitie van het voetbal ook. Elk team heeft een kans, en je krijgt daardoor heel leuke wedstrijden. En ik vind het ook leuk om tegen andere teams te spelen, in een ander ijsstadion, in een andere stad,” vertelt Henri.

Dat daarnaast ook de BeNe-Leauge wordt uitgebreid met twee Duitse teams, is alleen maar goed, vindt Henri. ,,Vorig jaar hebben we ook al tegen Neuwied gespeeld in de Inter Region Cup. Dat is een goed team. Als je op de speelkalender kijkt, en je ziet dat je naar Duitsland mag dan word ik daar wel enthousiast van!”

Henri z’n doelstelling voor komend seizoen is helder. ,,I want to win,” lacht hij. ,,Ik wil graag zo goed als mogelijk spelen en het team helpen. En natuurlijk de Flyers fans blij maken. Ik hoop dat ik het weer goed naar m’n zin heb bij UNIS Flyers. Maar het meest belangrijke is: winnen,” besluit Henri.

Seizoenkaarten

Heb jij je plek voor volgend seizoen al vastgelegd? Zo nee, bestel hier je seizoenkaart en wees ook komend seizoen verzekerd van je plek in Thialf! Tot in september!

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht