UNIS Flyers kende een weekend met een winst- en verliespartij. Zaterdagavond verloor UNIS Flyers nog op bezoek bij Chiefs Leuven (3-2), maar een dag later werd Bulldogs Liège, de regerend BeNe-League kampioen met 6-0 naar huis gestuurd. Mike Collard was de gevierde man met drie goals en Martijn Oosterwijk pakte de shutout.

De twee goals tegen Chiefs Leuven kwamen van de stick van Jesse Barwell. Tegen Bulldogs Liège waren naast Mike Collard ook Jasper Nordemann, Tom Speel en Lowie Vreys succesvol met een goal.

Man-of-the-Match Mike Collard was blij met zijn drie goals en één assist in de wedstrijd tegen Bulldogs Liège. ,,Het is mijn eerste hattrick in de BeNe-League. Zoiets gebeurt niet zo vaak, dus daar ben ik wel blij mee. Vooral voor het gevoel en zelfvertrouwen,” vertelt Mike. De 20-jarige aanvaller is sowieso goed op dreef dit seizoen, en rijgt de punten aaneen.

Een dag daarvoor, op bezoek bij Chiefs Leuven, lukte het UNIS Flyers niet om de winst te pakken. ,,We kregen genoeg kansen, maar de goals vielen niet,” blikt Mike terug. ,,Dan is het heel fijn dat het hier in Thialf wel weer lukte.”

Mike voelt zich op zijn plek bij UNIS Flyers. Het is zijn tweede seizoen in Heerenveen en in tien BeNe-League wedstrijden kwam hij al tot 8 goals en 2 assists. ,,Het gaat inderdaad lekker dit seizoen. Vorig seizoen was mijn eerste jaar hier. Dan moet je nog wennen aan de spelers en het team. Ik speel nu al wat langer in deze competitie, en dan leer je ook steeds beter hoe je je wedstrijden moet spelen. Een stukje ervaring, denk ik.”

De ruime winst op Bulldogs Liège heeft volgens Mike ook te maken met het goed teamgevoel wat er bij UNIS Flyers heerst. ,,We doen veel samen. Zowel op als buiten het ijs. Op het ijs spelen we met vier lijnen. En je ziet dat iedere lijn z’n goals maakt. Dat is heel prettig,” besluit Mike.

Volgend weekend

UNIS Flyers neemt het vrijdagavond op tegen Mechelen Golden Sharks (21.00 uur) in België. Zaterdagavond komt HYC Herentals naar Thialf (20.00 uur). Tickets kun je alvast aanschaffen via Ticketpoint. Tot zaterdag in Thialf!

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht