Ernesto Klem maakt ook aankomend seizoen weer deel uit van de selectie van de UNIS Flyers. Het 17-jarige BeneLiga-toptalent is met de club een nieuwe verbintenis overeengekomen. Daarmee is de verdediging van de UNIS Flyers voor het seizoen 2018-19 zo goed als compleet.

Vraagteken

Het was een groot vraagteken voor vele Flyersfans aan het begin van het seizoen 2016-17. Wie was die kleine, jonge speler met het gezichtsmasker die af en toe zijn shifts mee mocht draaien? Hij maakte direct indruk door onverschrokken en met een soort natuurlijke kalmte te spelen als een routinier. Het was het destijds slechts 15-jarige talent Ernesto Klem, vanuit Den Haag overgekomen naar Heerenveen.

Gastgezin

In zijn jeugd versleet hij meerdere ijshockeyclubs in de randstad, en op persoonlijk vlak deden de verleidingen van de grote stad de jonge Ernesto geen goed. Na een ontmoeting met Mark Koperdraad op een ijshockeykamp in Tsjechië kwam hij in contact met de UNIS Flyers en besloot hij om in een gastgezin te gaan wonen, (bij o.a. Robby en Lars den Edel) en te gaan spelen in het RTC. Hij deed het zo goed dat hij al snel aan mocht sluiten bij het eerste team van de UNIS Flyers.

Klem: ‘Het was een moeilijke stap om te nemen, om zo ver van huis te gaan. In Den Haag is het heel druk, in Heerenveen heel rustig. Dat was wennen. Ik ben echter geweldig opgevangen. Ik heb het bij de familie Den Edel ontzettend naar mijn zin. Ook is alles bij de UNIS Flyers gewoon goed geregeld, ik kan altijd bij iedereen terecht wanneer ik iets nodig heb. Het is een hele mooie en fijne club.’

Indruk

Ook bij de UNIS Flyers haakte hij zoals eerder gezegd goed aan, en blijft hij nog steeds stappen maken. In maart van dit jaar werd hij 17 jaar en speelde hij zijn beste ijshockey tot nu toe. In de finaleserie tegen HIJS Hokij uit zijn thuisstad Den Haag draaide hij volop mee in de line-up en stond hij zelfs in cruciale situaties op het ijs. Hij bleek een enorme plaag voor de Haagse defensie, toonde zich opbouwend sterk en stichtte soms zelfs gevaar op de aanval. Het voedde de speculaties over een mogelijke overstap naar een van de topjeugdcompetities in het buitenland.

Ambitie

Hier wilde hij echter niets van weten. ‘Ik ben eigenlijk nog niet tevreden. Het was niet het jaar waar ik op had gehoopt. Niet alleen om de verloren finales, maar ook om wat ik heb laten zien. Ik denk dat ik meer kan. Ik ben een hele tijd geblesseerd geweest. Daarom wil ik aankomend jaar blijven bij de Flyers om iedereen nog meer te laten zien wat ik kan. Ik wil uitgroeien tot een echte vaste waarde, meer ijstijd krijgen en beschouwd worden als een top-6 verdediger,’ aldus de jonge groeibriljant die zijn persoonlijke doelen glashelder verwoordt.

Aankomend seizoen

Qua doelen die hij aankomend seizoen wil gaan bereiken met het team sluit Klem zich aan bij de woorden van zijn teamgenoten de afgelopen weken op de clubwebsite, waar vrijwel iedereen het eens is over wat er moet gaan gebeuren: de prijzen moeten terug komen in Heerenveen. ‘Een club als UNIS Flyers is het aan zijn stand verplicht om voor de prijzen te spelen. Ik heb er volle vertrouwen in dat wij aankomend seizoen weer gaan winnen.’

Bestel nu jouw seizoenkaart!

Voor €150,- (volwassenen) bent u eigenaar van een seizoenkaart! Voor jeugd t/m de leeftijd van 17 jaar geldt een tarief van €60,-! Op Tickepoint kunnen de seizoenskaart worden besteld. Direct bestellen? Klik dan gelijk hier!

Foto: Robert C. Bos

Deel dit bericht