UNIS Flyers heeft het goalie-duo voor volgend seizoen ingevuld. Met Jorrit Vos en Martijn Oosterwijk in het doel gaat UNIS Flyers het nieuwe seizoen starten. Het wordt voor Jorrit Vos een terugkeer op een bekend nest. Hij doorliep de jeugdopleiding van Flyers en na een uitstapje naar Verenigde Staten en Amsterdam Tigers, keert de 21-jarige goalie dit jaar weer terug naar het Friese Haagje.

Met Jorrit Vos heeft UNIS Flyers een jonge, talentvolle goalie in huis gehaald. De geboren Heerenvener is blij dat hij terugkeert in Thialf. ,,Ik studeer Commerciële Economie aan de Johan Cruyff Academy, en ik wil graag komend jaar afstuderen. Daarom wilde ik graag in Nederland blijven ijshockeyen. Ik heb toen contact met Mike Nason gehad, en eigenlijk was het daarna snel geregeld. Ik vind het absoluut een eer om voor het eerste team van UNIS Flyers uit te komen,” vertelt Jorrit.

Boston

De goalie doorliep de jeugdopleiding van UNIS Flyers en besloot in 2016-2017 de stap te maken naar de Verenigde Staten. Daar speelde hij voor Boston Jr. Bandits. ,,Dat was het beste jaar uit mijn leven,” lacht Jorrit. ,,Wat ik daar heb gezien en meegemaakt was geweldig. Ik heb veel kennis van de ijshockeycultuur opgedaan, maar ook het leven in Amerika was fantastisch. Het ijshockey is daar spijkerhard. Tegen het extreme aan. Als je ook maar iets fout deed, werd je direct naar huis gestuurd. Daar werd je discipline bijgebracht en leer je dat je hard moet werken. Het was een goede tijd voor mij,” blikt Jorrit terug.

Tigers

Na een jaar in de Verenigde Staten landt Jorrit in Amsterdam, om te gaan spelen voor Amsterdam Tigers. Daar keepte hij vorig seizoen prima wedstrijden. ,,Ik vond het een leerzaam jaar. Elke wedstrijd was een uitdaging. Ik heb bij Amsterdam veel minuten gemaakt en kreeg veel schoten te verwerken. Kortom; een leuk seizoen. En Amsterdam was een mooie stad om te verblijven,” zegt Vos.

Verfrissing

Voor het komende seizoen verwacht Jorrit een interessant seizoen met UNIS Flyers. ,,De competitie wordt steeds beter. Ik verwacht geen gemakkelijk jaar, gezien de ontwikkeling van andere teams. Bij UNIS Flyers hebben we veel nieuw bloed in de selectie, wat voor de nodige verfrissing gaat zorgen denk ik.”

Jorrit kijkt uit naar de samenwerking met zijn collega-goalie Martijn Oosterwijk. ,,Ze hebben Martijn al gehaald. Ik vind Martijn één van de beste, misschien wel de beste, keeper van Nederland. Ik denk dat ik veel van hem kan leren. We hebben redelijk dezelfde stijl van keepen. Ik heb in de jeugd zelfs nog keeperstraining van hem gehad,” lacht Jorrit. ,,Maar ik ga hard werken en laten zien dat ik er ben,” klinkt het strijdvaardig.

Bestel nu jouw seizoenkaart!

Kom jij Jorrit komend seizoen aanmoedigen in Thialf? Voor € 160 kun je volgend seizoen de wedstrijden van UNIS Flyers bezoeken in Thialf. Voor jeugd tot en met 17 jaar is een seizoenkaart € 70. Seizoenkaarten kunnen uitsluitend worden besteld via VanPlan. Wil jij ook het volgende Flyers-seizoen meemaken? Klik hier om een seizoenkaart te bestellen.

Deel dit bericht