Goalie Jeff Honebeeke heeft UNIS Flyers deze week laten weten dat hij tijdelijk zijn schaatsen opbergt. Hij voorziet dat hij komend seizoen niet voldoende tijd kan vrijmaken die nodig is als speler van het BeNe-League team.  Zowel de club als Honebeeke hebben elkaar te kennen gegeven om in contact te blijven.

Jeff Honebeeke kwam twee seizoenen geleden over van GIJS Groningen naar UNIS Flyers. Gezamenlijk met de eveneens gestopte Sjoerd Idzenga vormde hij afgelopen seizoenen het goalie duo. In beide seizoenen wist hij meerdere shut-outs te behalen en won de meeste wedstrijden die hij speelde.  “Ik heb mijn plezier in ijshockey terug gevonden in Heerenveen”, geeft Honebeeke aan. “Voor komend seizoen moet ik andere prioriteiten stellen in mijn leven. Ik heb daarom de keuze gemaakt om in het seizoen 2019-2020 geen competitie-ijshockey te spelen.”

Het bestuur en de technische staf van UNIS Flyers vinden het jammer, maar respecteren de keuze van Honebeeke. “Jeff is een absolute professional en als mens en ijshockeyer fijn in omgang. Hij heeft een geweldige mentaliteit en was fysiek altijd in zeer goede vorm. Als goalie heeft hij veel groei getoond in zijn spel en heeft laten zien dat de rek er nog niet uit is. Hij heeft onze verwachtingen keer op keer overtroffen”, geeft Mike Nason aan. De club gaat op zoek naar een opvolger voor komend seizoen.

UNIS Flyers bedankt Jeff Honebeeke voor al zijn inzet en wenst hem al het goede en veel succes in zijn verdere professionele carrière. De deur voor een terugkeer blijft open.

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht