Geboren Heerenvener Almer de Boer is volgend seizoen opnieuw de goalie bij UNIS Flyers. De 20-jarige doelverdediger begint daarmee aan zijn tweede opeenvolgende seizoen in Thialf. Almer doorliep de jeugdopleiding bij UNIS Flyers en maakte vervolgens uitstapjes naar Tilburg Trappers en het Zweedse Varberg HK.

Momenteel verblijft Almer in Finland om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. ,,Ik ben in Helsinki en train daar veel in de sportschool en op het ijs. Jasper (Nordemann, red.) was hier vorig jaar ook, en via hem ben ik hier terecht gekomen. Daarnaast heb ik een paar vrienden hier in de buurt wonen. Ik blijf tot midden augustus. Dan ga ik weer naar Heerenveen en begint het seizoen ook bijna,” vertelt Almer.

Hij kan niet wachten om weer te beginnen bij UNIS Flyers. ,,Eind maart eindigde het seizoen, eind augustus beginnen we weer. Eigenlijk is dat te lang. Daarom ben ik ook blij dat ik in Finland op het ijs kan staan.” En dat doet Almer niet alleen. Hij traint in Finland met jongens die in de NHL en AHL spelen, waar hij veel van leert. ,,Als een NHL’er op je afkomt, is het wel indrukwekkend. Ze hebben zulke hoge skills, en maken goede plays. Ik leer hier om game situaties in te schatten, die ik later weer kan herkennen. Het niveau is hier heel hoog, het spel gaat sneller. Dat kan me vervolgens weer helpen in de BeNe-League,” vertelt Almer.

Vorig seizoen noteerde Almer maar liefst drie keer een shutout bij UNIS Flyers. Dat is iets waar elke goalie telkens weer naar streeft. ,,Uiteindelijk gaat het om winnen. Als ik een shutout pak, is dat de verdienste van het gehele team. De aanvallers en verdedigers helpen daar ook bij. Het is een teamprestatie. Maar het is toch leuk om een shutout mee te kunnen pakken,” lacht Almer.

,,Vorig seizoen heb ik een prima seizoen gedraaid, maar helaas wel vier prijzen mis gelopen. Daar zou ik graag revanche op willen pakken door minimaal één prijs te pakken komend seizoen. Verder bevalt het mij heel goed bij UNIS Flyers. Alles is goed georganiseerd, ook rondom de wedstrijden. En de sfeer in Thialf met alle fans is echt fantastisch,” is Almer vol lof.

Hij kijkt dan ook uit naar het komende seizoen bij de club uit zijn geboortestad. ,,Als team wil ik weer graag meedraaien in de top van de competitie en hopelijk ook meedoen op de prijzen. De twee nieuwe Duitse teams vind ik een toevoeging voor de BeNe-League. Zij hebben ook een goed team. Dat brengt het niveau omhoog in de competitie. Dat maakt het niet alleen leuk voor ons, maar ook voor de fans om naar leukere wedstrijden te kijken.”

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht