De Nederlandse deelnemers aan de grensoverschrijdende BeNeLeague hebben collectief besloten dit jaar niet deel te nemen. De komende dagen wordt gekeken hoe het mogelijk is om zo veel mogelijk spelers de kans te geven dit seizoen toch te ijshockeyen.

Dat hebben de clubs in overleg met de BeNeLeague en IJshockey Nederland op vrijdagavond besloten. ‘Het was voor iedereen een enorm moeilijke beslissing’, zegt voorzitter Danny Micola van de stichting achter de BeNeLeague. ‘Het is deze week vijf jaar geleden dat de competitie van start ging en de Nederlandse en Belgische teams hebben mooie seizoenen gespeeld. Door de unieke situatie waarin we verkeren kunnen we dat voor dit jaar geen vervolg geven.’

De Nederlandse clubs in de BeNeLeague, Den Haag, Geleen, Heerenveen, Nijmegen en Zoetermeer, werkten de afgelopen weken toe naar een situatie om op 1 december met de competitie te kunnen beginnen. Micola: ‘De clubs hebben echt enorm veel goed werk verricht en het leek erop dat het mogelijk was om op 1 december te beginnen. Toen afgelopen maandag bekend werd dat er geen publiek meer mag komen is echter veel veranderd. De beslissing om geen publiek toe te staan is weliswaar maar voor drie weken, maar niemand weet hoe de situatie dan is. Onder die voorwaarden was het voor te weinig clubs mogelijk om op financieel verantwoorde wijze aan de BeNeLeague deel te nemen.’

Heerenveense ijshockey

UNIS Flyers betreurt de beslissing. In de afgelopen tijd heeft de club hard gewerkt om komend seizoen actief te kunnen zijn in de BeNe-League. De crowdfundingactie was succesvol en sponsoren waren bereid de Unis Flyers in deze moeilijke tijd te blijven steunen. Daarnaast was ook de spelersgroep collectief bereid om een salarisverlaging te accepteren. “Het bestuur heeft veel waardering voor de inzet van iedereen rondom de club. Velen hebben de club een warm hart toegedragen. De begroting was voldoende om het seizoen aan te vangen maar de richtlijnen die afgelopen maandag door de overheid zijn afgekondigd, geen publiek (zelfs niet beperkt) meer toe te staan bij wedstrijden  en de blijvende onzekerheid maakte het voor een aantal clubs onmogelijk te gaan spelen. Wij zullen in de komende dagen gaan kijken wat nu het beste is voor het Heerenveense ijshockey”, geeft voorzitter Henk Hoekstra namens het bestuur aan.

Wij  blijven streven om onze jongens, ook in deze moeilijke tijden op niveau te laten spelen. Met steun van iedereen in deze bijzondere tijd moet dat lukken want wij geven niet op!

Deel dit bericht