Dit weekend was Thialf gevuld met duizenden schaatsliefhebbers voor een driedaags evenement met NK afstanden. Tussen het geweld van de Nederlandse topschaatsers, werd er nog een Nederlands kampioenschap verreden, namelijk het Nederlands kampioenschap Mascotteschaatsen. Vorig jaar werd de eerste editie gehouden. Dit keer was dus de tweede keer en vanuit UNIS Flyers was Frizzly the Eagle van partij!

Frizzly deed behoorlijk van zich spreken. Het deelnemersveld bestond uit 16 mascottes die vanuit heel Nederland de weg naar Thialf hadden gevonden. In de voorrondes was Frizzly telkens met afstand de snelste en een finaleplaats was het logische gevolg. In de finale had Frizzly in Wus de Walrus een gedegen concurrent. De finale was spannend en met nipt verschil moest Frizzly de overwinning aan Wus de Walrus laten. Overigens wist Wus de Walrus ook vorig jaar het NK Mascotteschaatsen op zijn naam te schrijven.

Het podium bestaat uit:
1. Wus de Walrus
2. Frizzly the Eagle
3. Skaty

Vrijdagavond 3 januari 2020 is Frizzly weer in zijn eigen nest te vinden in de ijshockey-arena. Dan speelt UNIS Flyers tegen Chiefs Leuven in de BeNe-league. Willen jullie Frizzly dan feliciteren met zijn prachtige tweede plaats? Koop dan vlug je tickets! De wedstrijd start om 20.30 uur.

Tickets

Via Vanplan.nl kunnen zowel losse tickets voor volwassen en kinderen t/m 17 jaar worden besteld als ook gecombineerde familiebundels. Een individuele ticket voor volwassenen kost €11,50 en kinderen t/m 17 jaar betalen €5,-. Een familiebundel kost €25,- en is geldig voor 2 volwassenen + 2 kinderen t/m 17 jaar. Klik hier om individuele tickets te bestellen en hier om een familiebundel te kopen.

Foto: Margo Mulder

Deel dit bericht