Het team is bijna compleet en de trainingen starten deze week. Net als afgelopen seizoen zullen Niels van der Vossen en Brend de Jong deel uitmaken van het team onder leiding van Mike Nason. Van der Vossen speelt al enkele seizoenen voor het eerste team van UNIS Flyers en De Jong zal zijn derde seizoen spelen.

Coach Mike Nason vindt dat Van der Vossen een grote bijdrage heeft geleverd aan het succes de afgelopen seizoenen. “Van der Vossen is een extreem harde werker en is een toegewijde jonge speler. Voor een jonge verdediger heeft hij al veel ervaring opgedaan. Naast UNIS Flyers was Van der Vossen de captain van U20 en teamlid van de afgelopen twee nationale teams.” Nason verwacht dat de  21-jarige komend seizoen zich blijft ontwikkelen en een waardevolle speler zal zijn voor de verdediging. Van der Vossen was afgelopen seizoen goed voor 11 assists in 42 wedstrijden.

De 19-jarige De Jong is een jonge verdediger die zich komend seizoen verder kan ontwikkelen. Nason: “De Jong zal de kans krijgen om te vechten voor zijn ijstijd komend seizoen. Hij zal zowel in het eerste als in het tweede team spelen. We hopen dat hij nog meer vertrouwen krijgt en ervaring kan opdoen bij het tweede team, terwijl hij het spel leert spelen bij het eerste team.” In het seizoen 2015-2016 maakte de verdediger zijn eerste minuten in het eerste team. Het afgelopen seizoen kwam hij tot 19 optredens in het Beneliga team en speelde hij 12 duels mee in de eerste divisie.

Met het verlengen van Van der Vossen en De Jong is de verdediging compleet. Op dit moment wordt er nog gewerkt aan het aantrekken van een tweede goalie.

De selectie 2017 – 2018 is op dit moment als volgt:

G: Sjoerd Idzenga

D: Pippo Limnell Finocchiaro, Yan Turcotte, Mark Hoekstra, Kenny Welles, Ernesto Klem, Niels van der Vossen, Brend de Jong

F: Ronald Wurm, Marco Postma, Tony Demelinne, Adam Bezak, Aldo van Aalderen, Lars den Edel, Dennis Sikma, Kevin Nijland, Marc Nijland, Valentijn Bouten, Tobie Collard, Brent Janssen

Foto: Martin de Jong

Deel dit bericht