Door zondag tegen Tilburg Trappers Toekomstteam met tien goals verschil te winnen (11-1) heeft UNIS Flyers een goede stap gezet om toch nog als eerste te eindigen in de bekercompetitie.

Drie wedstrijden (tegen Tilburg Trappers Toekomstteam, Zoetermeer Panters en HYS Hokij Den Haag) winnen en daarin ook nog eens een positief doelsaldo van plus 16 bewerkstelligen. Het was de opdracht die UNIS Flyers had voor het slot van de bekercompetitie.

Een opdracht die vooral staf en spelersgroep dolgraag tot een goed einde wilde brengen. In dat geval wordt immers alsnog de eerste plaats in de eindstand van Geleen afgepakt. De Limburger koplopers zijn al uitgespeeld en zitten in de wachtkamer: achterhaalt UNIS Flyers hun wel of niet.

Na zondag is de kans nog steeds uiterst reeel. ,,We hebben de jongens in Tilburg het ijs opgestuurd met de opdracht te scoren. Met zoveel mogelijk doelpunten verschil winnen, want nu al niet een grote hap van die plus 16 behalen zou het halen van de opdracht bijna zo goed als onmogelijk maken’’, wist coach Mike Nason.

Met die druk konden de Heerenveners in het begin niet omgaan, zo bleek in Stappegoor. UNIS Flyers stapte na de eerste periode slechts met een 2-1 voorsprong van het Tilburgse ijs. Nason:  ,,Het was te geforceerd, de jongens wilde te graag.’’

Hij ontnam het team van de druk en zie daar, de doelpunten vielen als rijpe appeltjes van de boom. Via 4-0 en 5-0 werd een doelsaldo van plus 10 behaald. De rekensom is dus simpel, vindt Nason. ,,Vrijdag moeten we naar Zoetermeer. Daar is een zege met een doelpuntenverschil van plus 5 het doel. Om dan zaterdag thuis tegen Den Haag slechts de focus op een overwinning te hoeven hebben.’’

Eenvoudig wordt het allemaal niet, maar volgens de coach van UNIS Flyers is vooral het team zelf er op gebrand om toch die eerste plek op te eisen. ,,Er heerst na het echec van vorig seizoen een bepaald soort trots in de kleedkamer. Laten zien dat we echt wel een topteam zijn.’’

Dat is ook de tussentijdse conclusie die Nason zelf trekt. Nu het seizoen ruim twee maanden onderweg is durft Nason de sterkte van zijn eigen ploeg wel in te schatten. ,,Als we de focus hebben en ons spel spelen kunnen we van elke tegenstander en elke wedstrijd winnen. UNIS Flyers moet dit seizoen iedere finale kunnen halen en we hebben in mijn ogen ook de kwaliteit om een of meer prijzen te winnen’’, stelde Nason vast.

De eerste prijs is de nationale beker en een goede stap daartoe kan dus komend weekeinde gezet worden door die eerste plaats te veroveren. In dat geval wordt immers zowel in de halve finale (best of three) en finale thuisvoordeel afgedwongen.

De pas net ontbrandde strijd in de BeNe-League krijgt komend weekeinde met de afsluitende  twee bekerclashes dus nog even geen vervolg voor UNIS Flyers. Met de vrijdagse 10-2 (3-0, 6-1, 2-1) zege op Phantoms Antwerpen betekende dat de tweede zege voor de Heerenveners.

Nason over de thuiswinst op Phantoms: ,,Een reguliere winst, waarin je de drive vooral in de derde periode weg zag zakken. Dat was het verschil tussen vrijdag en zondag. In Tilburg bleef de focus tot het eind, tegen Antwerpen was de verslapping logisch.’’

Tickets

Zaterdagavond om 20:00 uur neemt UNIS Flyers het op tegen Carox Hijs Hokij Den Haag in Thialf. Bestel hier alvast kaarten mét korting in de voorverkoop!

Foto: Pieter-Jord Hovenga

Deel dit bericht