UNIS Flyers heeft aanvaller Juha Kiilholma aangetrokken voor komend seizoen. De 37-jarige Fin komt over van de Poolse club Unia Oswiecim. Daarvoor kwam Kiilholma jarenlang uit in de Liiga, het hoogste Finse niveau en één van de sterkste competities in Europa.

Juha Kiilholma is een ervaren linkshandige center met veel speloverzicht, snelheid en staat fysiek zijn mannetje op het ijs. Met meer dan 750 wedstrijden in de Finse Liiga heeft hij een indrukwekkend CV. In Finland kwam hij onder andere uit voor topteams zoals Ässät, Tappara, Kärpät, SaiPa en HPK. Ook heeft hij gespeeld in Zweden en bij de Deense topclub Herning Blue Fox. Het afgelopen seizoen speelde Kiilholma in Polen. Na Pippo Limnell Finocchiarro is Kiilholma de tweede Fin in de selectie van UNIS Flyers.

Leider en rolmodel

Hoofdcoach Mike Nason is blij met de komst van Kiilholma naar Heerenveen. “In onze zoektocht naar een derde import speler kwamen we terecht bij Juha. Uit de gesprekken die we met hem hebben gevoerd en de lovende referenties die we hebben gekregen over hem, voldoet hij aan alles waar we naar zochten. Hij heeft zijn opleiding genoten bij Ässät in Finland. Zij staan bekend als een hardwerkend team met veel discipline. Hij heeft een grote carrière al gehad en staat bekend als een echte leider. Bovendien is hij een slimme, all-around teamspeler.  Ik verwacht dat Juha een belangrijke schakel in ons team gaat worden.”

Mooie uitdaging

Juha Kiilholma heeft duidelijke ambities voor komend seizoen.  “Ik was op zoek naar een nieuwe ervaring en verwacht deze bij UNIS Flyers te hebben gevonden. Pippo Limnell heeft veel goede dingen verteld over Heerenveen en UNIS Flyers. Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring over te brengen  op de jonge spelers. Naast plezier hebben, kom ik naar Nederland om prijzen te winnen”, vertelt Kiilholma over zijn keuze. Volgende week komt Kiilholma aan in Heerenveen en sluit zich dan aan bij de selectie in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Bestel nu jouw seizoenkaart!

Kom jij Juha komend seizoen aanmoedigen in Thialf? Voor € 160 kun je volgend seizoen de wedstrijden van UNIS Flyers bezoeken in Thialf. Voor jeugd tot en met 17 jaar is een seizoenkaart € 70. Seizoenkaarten kunnen uitsluitend worden besteld via VanPlan. Wil jij ook het volgende Flyers-seizoen meemaken? Klik hier om een seizoenkaart te bestellen.

Deel dit bericht