UNIS Flyers kan zich opmaken voor een paar intense krachtmetingen. Zaterdagavond komt namelijk UltimAir Hijs Hokij naar Thialf (20.00 uur). Een dag later gaat UNIS Flyers op bezoek bij regerend BeNe-League kampioen Bulldogs Liège in België (19.30 uur).

Vorig weekend kon het team van coach Mike Nason zes punten bijschrijven na overwinningen op Chiefs Leuven en Neuwied. ,,Daar ben ik zeker blij mee,” vertelt de coach. De twee wedstrijden daarvoor werden namelijk allebei verloren. ,,We moesten eigenlijk weer op het goede spoor komen. Dat is gelukt met twee winstpartijen. Tegen Neuwied waren we aan elkaar gewaagd en kregen beide teams weinig kansen. Maar we pakten de winst toch, dus dat was een prima resultaat.”

Een dag later speelde UNIS Flyers na een kort nachtje tegen Chiefs Leuven. In die wedstrijd kwamen veel scores van verschillende spelers. ,,Dat is belangrijk. We hebben een jonger team dan voorheen, maar wel met meer aanvallende mogelijkheden. We scoorden uit drie lijnen. Dat is mooi om te zien.”

Zaterdagavond komt Hijs Hokij naar Heerenveen. ,,Zij zijn één van de topteams uit de competitie. Misschien ook wel de meest ervaren ploeg van de competitie. Ondanks dat zij een paar wedstrijden hebben verloren, zullen ze nog meer hongerig zijn om een resultaat te behalen,” verwacht Nason. Ook zondag tegen Luik verwacht Nason een zware wedstrijd. ,,Hun team is grotendeels hetzelfde gebleven als vorig jaar. Dus dat wordt een pittige wedstrijd.”

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht